Blog | Onderwijsfilms die ertoe doen

20.06.22
Iedereen heeft wel films gezien die hem/haar raakten.  Als je het hebt over onderwijsfilms suggereert het alsof ze speciaal voor het onderwijs zijn gemaakt. Dat is niet het geval. Het zijn heel geslaagde films die zich afspelen in de context van een school en hun leerlingen. Herkenbaa...
Deel bericht

Compleet en relatief ongeschonden Romeins heiligdom ontdekt in Gelderland

20.06.22
In Herwen-Hemeling (gemeente Zevenaar) hebben archeologen een opzienbarende vondst gedaan. Een compleet en relatief ongeschonden Romeins heiligdom vlakbij UNESCO Werelderfgoed Romeinse Limes. Op deze plek hebben meerdere tempels gestaan. Er zijn resten van godenbeelden, reliëfs en beschilderd pleisterwerk gevonden. Bijzonder is de vondst van meerdere complete votiefstenen of wijaltaren, gewijd aan verschillende goden en godinnen.
Deel bericht

Nieuwe aanvraagronde subsidie heterogene brugklassen

20.06.22
Van 5 tot en met 22 september is de derde aanvraagperiode voor de Subsidieregeling heterogene brugklassen. Deze subsidie is bedoeld om meer, breder samengestelde of langere heterogene of brede brugklassen in te richten.
Deel bericht

Langer werken om de groeiende gaten in de roosters te dichten

20.06.22
Vorige week kondigde de NS aan dat er minder treinen rijden, omdat bij de spoorwegen 1.100 vacatures open staan. Steeds meer basisscholen in de Randstad gaan over op een vierdaagse schoolweek – te weinig leraren.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)