Onderwijs aan Oekraïense leerlingen: wettelijke uitzonderingen mogelijk en nieuwe handreiking beschikbaar

13.07.22
Op 5 juli heeft de Eerste Kamer - na de Tweede Kamer eerder - ingestemd met de wet ‘tijdelijke onderwijsvoorzieningen bij massale toestroom van ontheemden’. Deze wet is ingediend om ISK’s en reguliere scholen (po en vo) meer ruimte te geven bij het vervullen van de plotselinge taak om grote groepen leerlingen uit Oekraïne les te geven.
Deel bericht

Wekelijks dag naar mbo voor vmbo’ers moet hulp bieden aan personeelstekort technische sector

13.07.22
Tabor College d’Ampte en Horizon College Hoorn hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met de ondertekening wordt bevestigd dat 19 vmbo-leerlingen van Dampten na de zomervakantie een dag per week lessen zullen volgen op het mbo.
Deel bericht

Franse leraar gaat viral op Nederlandse campingfestivals met hilarisch liedje: Vendetta!

13.07.22
Als je een paar weken geleden op Defqon.1, Intents Festival of WiSH Outdoor bent geweest, is er waarschijnlijk één nummer dat nu nog steeds in je hoofd zit: Vendetta! Het grappige liedje met het aanstekelijke deuntje is gemaakt door de Franse Roland Cristal en werd non-stop gedraaid op de Nederlandse festivalcampings.
Deel bericht

Overname school-app Magister goedgekeurd, ‘blijft genoeg concurrentie over’

13.07.22
De app is niet zo populair als Instagram, Snapchat of TikTok, maar toch gebruiken zeven tot acht van de tien leerlingen in het voortgezet onderwijs hem. Magister, de 21ste-eeuwse variant van de papieren schoolagenda. Met Iddink krijgt Sanoma Learning ook de app Magister in handen. Een laatste beroep van de concurrentie sneuvelde dinsdag.
Deel bericht

Beroepskeuzecampagne tandartsassistent van start

13.07.22
Het tekort aan tandartsassistenten leidt tot problemen in mondzorgpraktijken, en dat kan de continuïteit van de zorg voor 'Tandartsassistent, iets voor jou?' wil de beroepsvereniging van tandartsen KNMT scholieren en zij-instromers stimuleren om te kiezen voor een baan in de mondzorg.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)