Schooltips | Minder digitale druk op school met een digicharter

21.09.22
'Leerlingen lezen mijn berichten niet’, ‘leraren sturen ’s avonds taken tegen de dag erop’ of ‘mijn kind krijgt stress van die eindeloze stroom punten’: online communicatie leidt vaak tot frustratie. Door samen afspraken te maken in je school- en arbeidsreglement verminder je de druk bij leraren, leerlingen en ouders. Geef de krachtlijnen mee op een compact digicharter.
Deel bericht

Sociale media in VR: zijn social VR-apps veilig voor kinderen?

21.09.22
Nu virtual reality (VR) steeds populairder wordt, vragen steeds meer ouders zich af of deze techniek veilig is voor kinderen. Dit is een belangrijke vraag, zeker ook omdat VR gezien wordt als een tool die geschikt is voor onderwijs en educatie.
Deel bericht

Drentse scholen houden rekening met uitbraak corona en vervroegen open dag

21.09.22
Meerdere Drentse middelbare scholen halen hun open dag voor leerlingen uit het basisonderwijs enkele maanden naar voren. Zij willen hiermee een eventuele nieuwe lockdown door een uitbraak van het coronavirus voor zijn.
Deel bericht

4 Hilversumse jongeren ontvangen ScienceMakers Award 2022

21.09.22
Gedurende het hele schooljaar vinden diverse wetenschaps- en techniekwedstrijden plaats, zowel in nationaal als internationaal. Jongeren gaan daarbij, vaak als schoolopdracht, met echte vraagstukken vanuit het bedrijfsleven en overheidsinstellingen aan de slag. De winnaars van deze wedstrijden (in de leeftijd 10-18 jaar) worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.
Deel bericht

OCW trekt extra geld uit voor koopkracht, kansengelijkheid en herstel

21.09.22
Alle kinderen en jongeren moeten alle kansen kunnen krijgen, ongeacht waar je woont, het inkomen van je ouders of de omstandigheden waarin je opgroeit. Daarnaast is het belangrijk dat studenten de rust en ruimte hebben om zichzelf te ontwikkelen. Ook is er extra aandacht voor de culturele sector om te groeien en te vernieuwen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)