Steeds meer jongeren uit het Noorden in de zware criminaliteit: 'Heftig en zorgelijk'

05.10.22
Steeds meer jongeren in Noord-Nederland maken zich schuldig aan zware misdrijven. Bovendien worden de plegers telkens jonger. Dat blijkt uit cijfers van het Openbaar Ministerie (OM), dat erg bezorgd is.
Deel bericht

Schoolhond Max zorgt voor lachende gezichten op Metzo College

05.10.22
et Metzo College in Doetinchem heeft sinds een paar weken een eigen schoolhond. Labradorpup Max is niet alleen schattig, maar heeft volgens de leiding van de middelbare school ook een positief effect op de leerlingen.
Deel bericht

Scholieren zien veel uitval vakken door lerarentekort

05.10.22
Het Amsterdamse voortgezet onderwijs komt 340 fulltime leerkrachten tekort, meldt Het Parool. Eerder werden al onconventionele maatregelen ? zoals digitaal onderwijs ? overwogen om ervoor te zorgen dat de Amsterdamse jeugd les kan blijven krijgen van vakleerkrachten.
Deel bericht

Dag van de Leraar: tien werkvormen voor in de klas

05.10.22
Vandaag, 5 oktober, is het de Dag van de Leraar. Op deze dag worden leraren in het zonnetje gezet en staan we stil bij het belang van onderwijs. Alle leraren maatschappijleer, -kunde, -wetenschappen en burgerschap hebben de taak een volgende generatie klaar te stomen voor deelname aan onze democratische rechtsstaat.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)