Joodse school Cheider krijgt weer voldoende van inspectie

19.11.22
De orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Buitenveldert staat niet langer onder verscherpt toezicht van de Onderwijsinspectie. Dat schrijft minister Dennis Wiersma (Onderwijs) in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Meldplicht seksuele intimidatie en uitbreiding schoolmonitor

19.11.22
Minister Wiersma gaat de bestaande meld- en overlegplicht met betrekking tot seksueel misbruik uitbreiden naar seksuele intimidatie. Ook gaat hij de verplichte jaarlijkse schoolmonitor uitbreiden. Dat meldt hij in in een brief aan de Tweede Kamer.
Deel bericht

Amerikaanse scholen dagenlang gesloten wegens ransomware-aanval

19.11.22
Scholen in meerdere Amerikaanse schooldistricten zijn wegens een ransomware-aanval drie dagen lang gesloten geweest. De aanval deed zich afgelopen weekend voor en zorgde ervoor dat scholen in Jackson en Hillsdale counties van maandag tot en met woensdag de deuren moesten sluiten. Het Jackson County Intermediate School District telt meer dan vijftien scholen en 24.000 leerlingen.
Deel bericht

Inspectie mag straks Turkse ‘weekendscholen’ binnen

19.11.22
De Onderwijsinspectie gaat ingrijpen als op ‘weekendscholen’ antidemocratisch onderwijs wordt gegeven. Inlichtingendiensten, ouders of leraren van reguliere scholen die zich zorgen maken, kunnen dat in de toekomst bij de inspectie melden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)