Innovatieve lees-app Booqio speelt in op slechte leesvaardigheid bij jongeren

23.11.22
Wereldwijd rinkelen de alarmbellen bij overheden, scholen, onderwijsprofessionals en ouders. De urgentie is enorm; een kwart van de jongeren is onvoldoende geletterd, en het aantal effectieve methodes om het leesgedrag te verbeteren blijft pijnlijk achter. En dat terwijl we allemaal weten dat lezen belangrijk is voor de ontwikkeling en ontplooiing van jongeren en voor hun persoonlijke groei.
Deel bericht

Onderzoek naar luchtreinigers nog lang niet klaar

23.11.22
Onderzoekers van de Technische Universiteit hebben hun onderzoek naar het effect van luchtreinigers stopgezet. Andere universiteiten hebben het overgenomen, meldt minister Wiersma. Uit een brief van hem blijkt dat het onderzoek nog wel even kan gaan duren.
Deel bericht

Franse leraren blij met mobieltjesverbod: 'Ik was bang dat een leerling me stiekem zou filmen'

23.11.22
Ze waren eerst sceptisch, maar nu zijn Franse docenten blij met het verbod op mobiele telefoons op school. Het zorgt voor meer rust en concentratie in de les. 'Ik zag die ogen steeds afdwalen naar het scherm.'
Deel bericht

Ouderorganisaties: Maak funderend onderwijs helemaal gratis

23.11.22
Ouderbelangenorganisaties vinden dat het primair en voortgezet onderwijs helemaal gratis moeten worden. Dat betekent volgens hen dat ook laptops en tablets voor school kosteloos beschikbaar moeten worden gesteld aan alle leerlingen.
Deel bericht

Examens grotendeels zoals voor corona

23.11.22
De schoolexamens worden dit schooljaar grotendeels weer zoals voor corona, besloot onderwijsminister Dennis Wiersma gisteren. Versoepelingen zoals de ‘duimregeling’ en een derde tijdvak verdwijnen. Wel wordt de afnameperiode iets flexibeler, met name in het vmbo.
Deel bericht

Leerlingen melden zich vaker ziek door stress, artsen willen meer preventie

23.11.22
De vereniging van jeugdartsen maakt zich zorgen om de toenemende stress bij middelbare scholieren, waardoor jongeren klachten krijgen en zich soms ziek melden. Ook schoolpsychologen die NOS Stories sprak, zien meer jongeren die zich ziek melden door stress op school. Schoolpsycholoog Gezina Topper: "Ze kunnen de spanning, de druk of de planning niet aan, vaak in combinatie met andere problemen of zorgen."
Deel bericht

CDA wil verbod op mobieltjes op basis- en middelbare scholen

23.11.22
Mobiele telefoons moeten verboden worden op basis- en middelbare scholen. Dat wil het CDA. Nu is het nog zo dat scholen daar zelf regels voor opstellen, maar dat leidt vooral tot onduidelijkheid, vindt de partij. En daarom moet er één lijn getrokken worden voor heel Nederland.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)