Waarom leeslijsten vol klassieke literatuur staan, terwijl dat helemaal niet hoeft

28.11.22
Tijdens de pandemie is het aantal lezers gestegen en op TikTok bespreken boekenwurmen met duizenden volgers in video's wat ze lezen. Maar mogen deze bejubelde boeken ook op de leeslijst op de middelbare school? Maar wat is belangrijker: leesplezier of wát je leest?
Deel bericht

Totaal percentage pensioenpremie daalt in 2023 voor werkgevers

28.11.22
De pensioenpremie voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen bij het ABP stijgt per 1 januari 2023 van 25,9% naar 27,9%. Voor werkgevers daalt het totale premiepercentage echter door het vervallen van de VPL-premie van 3%. Deze premie komt op dit moment volledig voor rekening van de werkgever.
Deel bericht

Helft alleenstaande minderjarige vluchtelingen wordt herenigd met familie

28.11.22
Familieleden van alleenstaande minderjarige vluchtelingen komen vaker naar Nederland dan familie van andere asielzoekers. Voor 51 procent van de minderjarigen die in 2015 alleen naar Nederland kwam, is binnen vijf jaar familie naar Nederland overgekomen. Voor andere asielzoekers was dit 27 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Deel bericht

Column | De koning moet thuisblijven, vindt havo 4

28.11.22
Een surrealistisch land. Andere woorden schieten Pieter Hoogeland niet te binnen als hij om zich heen kijkt. Hij zit aan een tafeltje in Villaggio, een extreem luxueuze mall in Doha die de verbeelding tart.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)