Aan de slag met 6 handvatten voor eigentijds beoordelen en beslissen

14.12.22
Op welke manier kunnen we de visie op onderwijs en leren écht de basis laten zijn voor het ontwerp van het onderwijs en de toetsing, zodat het meer ontwikkelingsgericht is?. Samen met 9 scholen werken we hieraan, in het lerend netwerk eigentijds toetsen in het voortgezet onderwijs. Dit in samenwerking met Tamara van Schilt-Mol (HAN) en Kelly Beekman (Fontys).
Deel bericht

Lili (19) protesteert al dagen voor het ministerie in Hongarije voor beter onderwijs

14.12.22
Eén verplicht curriculum, magere salarissen voor leraren en dat allemaal onder toeziend oog van een strenge overheid: in Hongarije wordt er fel gedemonstreerd tegen het onderwijsbeleid. Lili is een van die mensen: "Ik hoop echt dat er iets verandert."
Deel bericht

Column | Wie denkt dat het wel meevalt met de telefoons op school, is al tien jaar niet meer in een klas geweest

14.12.22
Het lesuur is ongeveer twintig minuten onderweg en ik begin maar eens te tellen. Eén, twee, drie, vier leerlingen zitten een soort race-spelletje te spelen op hun iPads. Ze bewegen hun vingers nauwelijks, maar vanuit mijn positie is het goed te zien. Verder: drie leerlingen verversen onder de tafel hun Insta of TikTok [...]
Deel bericht

Casestudie naar ’thuiszittende’ leerlingen

14.12.22
Onlangs werd een artikel gepubliceerd in jaargang 30/22_4 van het Tijdschrift voor Remedial Teaching over een onderzoek dat Kohnstamm Instituut in 2020 deed naar ‘thuiszitten’.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)