Pikante mail gaat mis: leraar stuurt bericht per ongeluk naar hele school

16.01.23
Het moest een ’spannende mail’ voor slechts één persoon zijn, maar door een ongelukkig foutje stuurde een Amerikaanse leraar in de staat Maryland het per ongeluk naar de hele school.
Deel bericht

Waarom laaggeletterdheid een groot probleem is, en voorlopig blijft

16.01.23
In Nederland zijn naar schatting 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Ze hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen, waardoor ze niet volledig kunnen functioneren in de maatschappij. Een structurele aanpak voor dit probleem lijkt uit te blijven, terwijl de verwachting is dat het aantal laaggeletterden de komende jaren groeit.
Deel bericht

Scholieren gebruiken onopgemerkt tekstgenerator ChatGPT voor opdrachten

16.01.23
Scholieren gebruiken de geavanceerde tekstgenerator ChatGPT voor allerlei huiswerkopdrachten, zonder dat docenten daar doorheen prikken. Bij de NOS meldden zich ruim 250 scholieren die bevestigen de software te gebruiken voor schoolopdrachten. Op een enkele uitzondering na zeggen de betrokken scholieren, na een oproep die NOS Stories verspreidde, niet te worden gepakt.
Deel bericht

Geschiedenis in de klas: “Kinderen hebben tegenwoordig geen flauw idee hoe de vork in de steel zit”

16.01.23
De Slag bij Waterloo, hoe koning Brian Boru het de Vikingen lastig maakte bij Clontarf en de bisschop van Münster die klop kreeg aan de poorten van Stad. Volgens historicus Maarten van Rossem is het slecht gesteld met de kennis van de geschiedenis bij jonge mensen, en de vaderlandse geschiedenis in het bijzonder.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)