Internationale schakelklassen kunnen toestroom vluchtelingen niet meer aan

10.02.23
Verschillende Internationale Schakelklassen in Noord-Nederland voeren een leerlingenstop in, omdat ze de toestroom van vluchtelingen niet meer aankunnen. Een onbekend aantal buitenlandse kinderen heeft daardoor geen toegang tot onderwijs.
Deel bericht

Interactief voorlezen aan anderstalige nieuwkomers

10.02.23
Thibaut Duthois deed tijdens zijn lerarenopleiding ervaring op in het OKAN-onderwijs – onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers in België. Met zijn masterscriptie Het effect van interactief voorlezen op de leesmotivatie van OKAN-leerlingen: een mixed-method onderzoek studeerde hij af in Pedagogiek en Onderwijskunde aan de Universiteit Gent.
Deel bericht

Hoe gaan scholen om met de aardbeving in Turkije en Syrië?

10.02.23
De schok van de aardbeving in Turkije en Syrië wordt ook in de scholen gevoeld. Veel leerlingen en medewerkers hebben familie, vrienden en bekenden in het getroffen gebied, zijn direct of indirect geraakt en leven intens mee. Hoe gaan scholen hiermee om?
Deel bericht

Wordt Warmetruiendag Shirtjesdag?

09.02.23
Vanwege de klimaatcrisis lanceert Warmetruiendag vandaag de zomerse variant Shirtjesdag. In 17 jaar Warmetruiendag is de wereld flink opgewarmd; de koeltevraag voor gebouwen neemt daarom jaarlijks toe. Alleen: 1 graad koelen kost in praktijk 3x meer energie dan 1 graad verwarmen. En om op klimaatkoers te blijven is energiebesparing cruciaal. Daarom lanceert Warmetruiendag nu Shirtjesdag. Het motto: koel minder koel!
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)