Blog | Staatspedagogiek of bestaat de universele perfecte les?

17.03.23
Beeld je in dat ik zou zeggen hoe er moet lesgegeven worden. Gewoon die ene, perfecte manier van onderwijs. Het zou kunnen. Er zijn in de geschiedenis veel pedagogen geweest die dat gedaan hebben. En in sommige landen is er effectief eerder een staatspedagogiek. Dan worden niet enkel de minimumdoelen bepaald door de overheid, maar zijn er ook regels over hoe er al dan niet lesgegeven moet worden. Hier is dat niet het geval.
Deel bericht

OM eist vier jaar tegen oud-leraar voor ontucht

17.03.23
Tegen een 39-jarige man uit Haarlem heeft het OM vandaag een gevangenisstraf van vier jaar geëist. Het OM verdenkt de man van ontucht met een leerling en een poging een andere leerling seksuele handelingen bij hem laten te verrichten. Beide leerlingen waren toen minderjarig en zaten op een school voor kwetsbare kinderen.
Deel bericht

Videoproject Act or React maakt thema’s als shame sexting en online buitensluiten bespreekbaar in de klas

17.03.23
Iemand wordt online gepest of er wordt een seksueel getinte foto verspreid. Wat doe je? Sta jij op tegen kwetsend gedrag online? Netwerk Mediawijsheid en de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) willen met de lancering van videoproject Act or React (gemaakt door Public Cinema) meer bewustzijn creëren voor de impact van gedrag online en prosociaal gedrag stimuleren.
Deel bericht

Meeste kinderen ontstijgen armoederisico

17.03.23
De meeste kinderen die in 1995 in een gezin met een laag inkomen woonden, zijn het armoederisico van hun ouders ontstegen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)