Examens weer als voor corona ‘in belang van leerlingen’

28.03.23
Minister Wiersma benadrukt dat hij in het belang van de leerlingen ervoor heeft gekozen om dit jaar geen compenserende maatregelen meer te treffen voor de examens in het reguliere voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Helft van de kinderen tussen 9 en 13 vindt zichzelf telefoonverslaafd

28.03.23
Ruim de helft van kinderen tussen de 9 en 13 jaar zegt in meer of mindere mate verslaafd te zijn aan hun mobiele telefoon. Dat blijkt uit representatief onderzoek van onderzoeksbureau No Ties voor het NOS Jeugdjournaal. Meer dan 500 kinderen vulden de enquête in.
Deel bericht

Alle scholen moeten basiswaarden democratische rechtsstaat naleven

28.03.23
'De wijze waarop een school zijn identiteit uitdraagt mag nooit een inbreuk vormen op de basiswaarden van onze democratische rechtsstaat.' Dat benadrukt minister Wiersma.
Deel bericht

Autismeweek in teken van diversiteit: Hoe uniek ben jij?

28.03.23
De Autismeweek vindt dit jaar plaats van 25 maart tot en met Wereld Autismedag op 2 april. Dit keer staat de diversiteit binnen het spectrum van autisme centraal: Hoe uniek ben jij? Want ken je één iemand met autisme, dan ken je één iemand met autisme.
Deel bericht

De minister investeert honderden miljoenen, maar de onderwijssector blijft kritisch

28.03.23
Minister Dennis Wiersma van onderwijs stelt de komende twee jaar opnieuw honderden miljoenen beschikbaar om de basisvaardigheden van leerlingen te stimuleren. Het wordt zelfs meer: was er dit jaar nog 224 miljoen beschikbaar, de komende jaren is dat 332 miljoen. Maar de onderwijssector is kritisch op de tijdelijke financiering.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)