Wat doe je na melding seksueel grensoverschrijdend gedrag?

17.05.23
Regeringscommissaris Mariëtte Hamer stelt een handreiking beschikbaar waarin staat hoe organisaties kunnen handelen als er melding wordt gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Deel bericht

Minister verschaft duidelijkheid over vrijwillige invoering praktijkgerichte programma's

17.05.23
Minister Wiersma heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over hoe scholen de praktijkgerichte programma’s in het vmbo mogen aanbieden.
Deel bericht

Ook docenten kampen met examenstress: ‘Wat als ik ze kwijtraak of er valt koffie overheen?’

17.05.23
Voor leerlingen in het laatste schooljaar gaat de examenperiode gepaard met stress, maar veel leraren zitten óók in de zenuwen. Zo krijgt Marjolijn van de Gender, docent Nederlands, bijval van tal van collega’s als ze op social media opmerkt dat ze ‘s nachts wakker schrikt omdat er eindexamens in haar huis liggen. Wat als er iets mee gebeurt?
Deel bericht

Wiersma vol lof over maatschappelijke diensttijd

17.05.23
Onderwijsminister Dennis Wiersma denkt dat de maatschappelijke diensttijd 'uitgroeit tot een succesvolle beweging die bijdraagt aan het vergroten van de sociale cohesie in de samenleving'.
Deel bericht

In de schakelklassen voor anderstalige jongeren is het alle hens aan dek om les te kunnen geven

17.05.23
In amper een jaar tijd zagen ze het aantal leerlingen verdubbelen; de twee Internationale Schakelklassen in Zeeland, waar anderstalige jongeren Nederlandse taal leren. De scholen zeggen er alles aan te doen om te voorkomen dat er wachtlijsten komen, want leerlingen zonder onderwijsplek willen ze zo snel mogelijk in de schoolbanken hebben.
Deel bericht

Wiersma: over vijf jaar moet basis rekenen en taal op orde zijn

17.05.23
Over vijf jaar moeten alle leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs voldoende kunnen rekenen, lezen en schrijven, zo luidt de ambitie van onderwijsminister Dennis Wiersma. De bewindsman geeft hiermee gehoor aan kritiek van de Tweede Kamer en de Algemene Rekenkamer dat hij een "masterplan" heeft geschreven om de basisvaardigheden op orde te brengen zonder heldere doelen te formuleren.
Deel bericht

VO-raad steunt acties bonden voor loonsverhoging

17.05.23
Op 25 mei voeren de onderwijsbonden actie. Ze willen daarmee het kabinet bewegen meer geld ter beschikking te stellen voor een gepaste loonsverhoging voor medewerkers in het voortgezet onderwijs. In de steden Amsterdam, Den Haag, Groningen, Maastricht en Zwolle bieden de bonden aan lokale en landelijke politici handtekeningen aan. Dit vindt plaats aan het einde van de middag, buiten schooltijd en zonder dat bijvoorbeeld de examens [...]
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)