Succescriteria formuleren en gebruiken

08.06.23
Succescriteria helpen om leerdoelen of leeruitkomsten te verduidelijken. Ze helpen leerlingen en studenten om kwaliteitsbesef te ontwikkelen, oftewel het eigen werk en dat van anderen te evalueren. Een waardevolle toevoeging dus, al worden succescriteria ook vaak verkeerd gebruikt, met checklists en overvolle rubrics tot gevolg. Hoe formuleer je nu succescriteria?
Deel bericht

Sociale media beïnvloeden zelfbeeld jongere

08.06.23
40 procent van de jongeren vindt dat sociale media een slechte invloed hebben op hun zelfbeeld. Dit geldt vooral voor meisjes: bijna de helft tegenover een kwart van de jongens. Desondanks vindt ruim de helft van de jongeren dat sociale media een goede invloed hebben op hoe gelukkig ze zich voelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.
Deel bericht

Omgaan met signalen van een onveilige thuissituatie

08.06.23
Als onderwijsprofessional heb je intensief contact met de leerlingen in jouw klas. Behalve dat hun welbevinden op school je bezighoudt, ben je ook alert op hoe zij zich voelen buiten de muren van de school. Kinderen zijn een heel groot deel van hun opgroeiende leven op school. Als het thuis niet goed gaat of zelfs onveilig is, ben jij vaak een van de eersten die dat opmerkt.
Deel bericht

Week na hack bij Hengelose middelbare scholen: systemen nog steeds plat

08.06.23
Ruim een week nadat een hack werd ontdekt in de systemen van drie van de vier middelbare scholen die vallen onder OSG Hengelo, is er nog niets duidelijk over de achtergronden van die aanval met gijzelsoftware. Ook is niet duidelijk of gegevens van leerlingen en medewerkers op straat liggen.
Deel bericht

Al het onderwijs onder één dak: Schiermonnikoog krijgt een nieuw leer- en ontwikkelcentrum

08.06.23
Schiermonnikoog krijgt een nieuw Leer- en Ontwikkelcentrum (LOC) voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond unaniem besloten.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)