Tijd en betrokkenheid vanuit het MT als succesfactoren voor transitie

28.03.24
In schooljaar 24/25 starten de klassen uit leerjaar 1 van het St. Ignatiusgymnasium met formatief werken. Hier gaan twee voorbereidingsjaren en een gedegen plan aan vooraf. Schoolleider Bert Schuller en leraar Andreas Schreuder vertellen over hun aanpak in de werkgroep en waarom ze gebaat zijn met een lange voorbereiding.
Deel bericht

Ophef in Frankrijk nadat schooldirecteur opstapt wegens bedreigingen uit moslimextremistische hoek

28.03.24
In Frankrijk is de nodige ophef ontstaan nadat een Parijse schooldirecteur ontslag heeft genomen omdat hij werd bedreigd. De directeur vroeg in februari van dit jaar drie islamitische leerlingen hun hoofddoek af te doen. Een van hen weigerde waarna het tot een ruzie kwam. Kort daarop werd de schooldirecteur online met de dood bedreigd.
Deel bericht

Minister veegt motie voor uitstel Isaac Beeckman Academie van tafel: 'Ik voer hem niet uit'

28.03.24
De kans dat de Isaac Beeckman Academie extra tijd krijgt om aan de richtlijnen van de onderwijsinspectie te voldoen is na vandaag definitief van tafel. Een motie om de school in Kapelle uitstel van executie te geven werd vanmorgen door de minister van Onderwijs 'ten stelligste ontraden'. Sterker nog: ze gaf aan de motie niet uit te voeren, zelfs als die wel aangenomen wordt.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)