Al zeker 42 minderjarige bommenleggers aangehouden: 'De gevolgen zijn groot

24.04.24
Alleen dit jaar al zijn er zeker 42 minderjarige verdachten aangehouden voor het plaatsen van een explosief bij huizen, of plannen daarvoor. De jongsten waren 11 jaar oud. Politie, justitie en jongerenwerkers waarschuwen voor de manier waarop deze jongeren benaderd worden: laagdrempelig, veelal in groepen op sociale media.
Deel bericht

Amsterdam pakt commerciële voetbalscholen aan: 'Handel in voetbaldromen'

24.04.24
Amsterdam komt met nieuwe regels voor commerciële voetbalscholen. Volgens de gemeente hebben deze scholen een negatief effect op amateurvoetbalverenigingen: ze gebruiken de velden van verenigingen tegen lage tarieven en ze zouden trainers "wegkopen". Ook enkele andere gemeenten werken aan maatregelen.
Deel bericht

Nieuwe wet: leraren mogen vuurwapen dragen op school in Tennessee

24.04.24
Leraren en ander schoolpersoneel in de Amerikaanse staat Tennessee mogen voortaan een vuurwapen dragen, door een nieuw aangenomen wet in het door Republikeinen gedomineerde parlement in de staat. De hoop is dat deze nieuwe wet de veiligheid zal vergroten.
Deel bericht

Middelbare school PVO in Amsterdam-Noord hoeft toch niet dicht

24.04.24
De middelbare school voor Persoonlijk Voortgezet Onderwijs (PVO) in Amsterdam-Noord hoeft de deuren aankomende zomer toch niet te sluiten. Dat heeft de geschillencommissie dinsdag bepaald.
Deel bericht

Plan voor heel strenge regels op Franse scholen

24.04.24
Schooldagen van tien uur. Opstaan als de juf of meester de klas in komt. En naar een streng internaat als je je misdraagt. Als het aan de Franse premier ligt, worden de regels op Franse scholen een stuk strenger.
Deel bericht

Externe docent is per uur bijna twee keer zo duur, maar wordt toch steeds vaker ingehuurd

24.04.24
Docenten die via een extern bureau worden ingehuurd, kosten middelbare scholen per uur bijna twee keer zoveel als docenten in loondienst. Ondanks die hogere kosten, is de externe inhuur van docenten de afgelopen jaren sterk toegenomen.
Deel bericht

Veel minder aanmeldingen voor het praktijkonderwijs, 'Gevolg van nieuwe toets'

24.04.24
Het aantal aanmeldingen voor praktijkonderwijs in Almere is sterk gedaald. Landelijk keldert het aantal aanmeldingen met 15 procent, maar Almere zou te maken hebben met een aanmeldingsdaling tot wel 70 procent.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)