Topambtenaar Dick Schoof (ex-AIVD, ex-NCTV) kandidaat-premier

28.05.24
Dick Schoof is de kandidaat-premier van de nieuwe coalitie. Vanmiddag is hij langs geweest bij de leiders van de vier formerende partijen en formateur Richard van Zwol.
Deel bericht

Wordt subsidie begaafde leerlingen effectief ingezet?

28.05.24
Het ministerie van OCW laat onderzoek doen naar de effectiviteit van de subsidieregeling Begaafde leerlingen PO en VO. Het onderzoek moet in het voorjaar van 2025 klaar zijn.
Deel bericht

Kabinet: toekomstbestendig passend onderwijs voor elk kind

28.05.24
Voor ieder kind moet nu én in de toekomst plek zijn in het onderwijs, ook als extra ondersteuning nodig is. Dat schrijven minister Paul voor Primair en Voortgezet Onderwijs en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in een voortgangsbrief aan de Tweede Kamer. Met onder andere meer maatwerk voor leerlingen, hulp voor ouders en het wettelijk vastleggen van deze ondersteuning worden belangrijke stappen gezet.
Deel bericht

Op het dinsdag gesloten Grescollege in Reuver heerst een onveilige sfeer door een reeks aan incidenten

28.05.24
"Het veiligheidsgevoel op deze school is ver te zoeken", zo laat een bezorgde ouder weten. De ouder, die anoniem wil blijven, heeft melding gemaakt bij de Onderwijsinspectie over zijn zorgen om de veiligheid op de school.
Deel bericht

Jongeren minder tevreden over eigen gezondheid, roken en vapen meer

28.05.24
Jongeren zijn minder positief over hun eigen gezondheid. Ze roken en vapen meer en hun mentale gezondheid is nog niet hersteld na de coronaperiode. Dat staat in de Gezondheidsmonitor Jeugd 2023.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)