Groen licht voor universitaire lerarenopleiding primair onderwijs

28.02.17
Er is groen licht voor de universitaire lerarenopleiding. Dat is wat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) bekend heeft gemaakt. Ze volgt daarmee het positieve advies op van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO) die de komst van de nieuwe opleiding zorgvuldig heeft onderzocht. De PO-Raad s...
Deel bericht

Alternatieve rekentoets

28.02.17
Het alternatief voor de rekentoets zal rond de zomer van 2017 klaar zijn. Dit kondigt staatssecretaris Sander Dekker aan in een brief aan de Tweede Kamer. Die vroeg vorig jaar in een motie om een alternatief voor de rekentoets in het voortgezet onderwijs.
Deel bericht

Loket in de Betuwe dyslexie stopt wildgroei verklaringen

28.02.17
Zes gemeenten in de Betuwe hebben vorig jaar tonnen bespaard door de afgifte van verklaringen voor dyslexie anders te organiseren. Daardoor kregen fors minder kinderen dan de jaren ervoor de diagnose ernstige leesblindheid.
Deel bericht

Hoger onderwijs waarschuwt: 'Zorg dat je cijfers in de vijfde klas goed zijn'

28.02.17
Wil je verder studeren na de middelbare school, zorg dan dat je in de vijfde klas een goed rapport hebt. Want daar wordt vanaf dit collegejaar door hogescholen en universteiten scherp naar gekeken, en veel scholieren beseffen dat niet.
Deel bericht

Wetenschappers: stop met de termen 'zwarte' en 'witte' school (opinie)

28.02.17
Het probleem met de labels zwart en wit voor scholen is dat het niet 'zomaar woorden' zijn.
Deel bericht

Groot deel Amsterdamse pubers heeft slaapproblemen

28.02.17
Amsterdamse jongeren slapen slecht. Daardoor lopen ze risico op depressiviteit, concentratieverlies, obesitas en adhd. De smartphone en de tablet zijn medeplichtig.
Deel bericht

Oproep aan nieuw kabinet: bescherm schoolkinderen tegen RSI

28.02.17
Schoolgaande kinderen gebruiken gemiddeld 6,5 uur per dag een beeldscherm. Meer dan 60% heeft pijn na beeldschermgebruik. Zo blijkt uit onderzoek door de Hogeschool Rotterdam voor de RSI-vereniging.
Deel bericht

Meer activiteiten op het gebied van verkeersveiligheid in het basisonderwijs

28.02.17
Gemiddeld besteedt een gemeentelijke verkeersveiligheidscoördinator zo’n 10 uur in de week aan verkeersveiligheid. Het praktische Verkeersexamen van VVN is favoriet.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)