'Nederlanders worden lacherig van verplicht het Wilhelmus zingen

04.03.17
"Jemig, in welk land leven we?", verzucht socioloog Hans Derks in reactie op de plannen van CDA-leider Buma om kinderen op school weer het Wilhelmus te laten zingen. "Heeft die man niets beters te doen?"
Deel bericht

Buma: kinderen moeten weer staand Wilhelmus zingen

04.03.17
Hij zou het bijvoorbeeld heel goed vinden als kinderen weer het volkslied leren op school, en dat ze dat staand zingen. "Tuurlijk! Je leert een kind toch niet zittend het Wilhelmus zingen?"
Deel bericht

Leesmeters maken

04.03.17
In mijn klas besteed ik veel aandacht aan lezen. Dit geldt net zo goed voor groep 2 als groep 3.  Dit is ook een van de kerndoelen in het basisonderwijs: Basisscholen stellen zich tot doel leerlingen te helpen een goede leesgewoonte en een goede leesvaardigheid te ontwikkelen. Kerndoel 9 van het ...
Deel bericht

140 klachten over schooladvies

04.03.17
Zo’n 140 ouders hebben geklaagd over het schooladvies bij de Inspectie van het onderwijs en het informatiepunt Ouders & Onderwijs. De meeste klachten gaan over de manier waarop de scores van de Citotoets in het advies meewegen en over scholen die zeggen dat ze leerlingen geen dubbeladvies mogen geven, zoals vmbo/havo of havo/vwo.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)