Wonderkind Laurent (7) doet hartonderzoek in het AMC

29.06.17
Hij is pas 7 jaar oud en doet nu al hartonderzoek in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. De hoogbegaafde Laurent Simons uit Amsterdam is met een IQ van meer dan 145 gerust een 'wonderkind' te noemen.
Deel bericht

Petitie Geef Penselen dezelfde status als Griffels

29.06.17
Uitgeverij Lemniscaat is een petitie gestart om het CPNB te vragen ervoor te zorgen dat de Nederlandse en Vlaamse illustratoren op gelijke wijze worden gehonoreerd als hun collega-auteurs.
Deel bericht

Leerlingen groep 8 geschorst na incident met kleuters op school in Zierikzee

29.06.17
Op de J.L. de Jongeschool in Zierikzee zijn twee leerlingen uit groep 8 voor bepaalde tijd geschorst na een 'incident met seksueel karakter' met twee kinderen uit groep 1.
Deel bericht

Nog twee leerlingen opgepakt voor verspreiden gas in school

29.06.17
Na de aanhouding van een scholier gisteren, zijn er nog twee leerlingen opgepakt voor het verspreiden van een onbekende stof in het Martinuscollege in Grootebroek. De middelbare school werd gisteren aan het eind van de ochtend ontruimd, omdat 33 leerlingen en docenten onwel werden.
Deel bericht

De juf heeft het altijd druk

29.06.17
Leerlingen van de Dominicusschool weten dat hun leerkrachten omkomen in het werk. Maar gelukkig merken ze daar zelf weinig van. Juf doet zelfs nog spelletjes tijdens de les.
Deel bericht

'Milan' is het vervolg op 'Iris' de succesvolle online game tegen pesten

29.06.17
Milan is de naam van de fictieve hoofdpersoon van de game. Met hem kunnen jongeren in gesprek gaan en samen met Milan proberen het pesten te stoppen.
Deel bericht

Nieuwe subsidieregeling opleiding Cultuurbegeleider primair onderwijs

29.06.17
Het ministerie van OCW opent vanaf september 2017 een subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider. De subsidie is bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs die zich verder willen specialiseren in cultuureducatie. De regeling heeft als doel om de bijscholing van leerkrachten op dit geb...
Deel bericht

Groot onderzoek naar seksspelletjes op basisschool in Den Bosch

29.06.17
Kinderen van basisschool De Springplank in Den Bosch houden zich mogelijk al maanden bezig met seksspelletjes. De GGD, de politie en andere instanties zijn samen 'volop bezig' om uit te zoeken wat er aan de hand is, valt te lezen in een brief van de school.
Deel bericht

‘Seksuele voorlichting in onderwijs is onder de maat’

29.06.17
Seksuele voorlichting op scholen schiet te tekort als je daarmee wil voorkomen dat jongeren seksueel over de schreef gaan. Basisscholen en scholen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen veel meer doen om te voorkomen dat het (later) tussen jongeren misgaat. Maar een goed lespakket om dat voor elkaar te krijgen bestaat niet.
Deel bericht

Digitale vaardigheden als basisvak op school

29.06.17
We zijn altijd en overal connected op ieder device dat we rijk zijn. Als we zoveel informatie met elkaar delen via het web, als we toegaan naar een wereld waarin tech onmisbaar is, waarom bereiden we onze kinderen hier dan nog niet op voor?
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)