Ouders uit noodzaak hulpje van overbelaste juf

21.08.17
Wie kan luizen pluizen, helpen met knutselen, het schoolplein opknappen? Met de start van het schooljaar druppelen de klusverzoekjes van school weer binnen.
Deel bericht

Volop boeken kaften, want digitaal onderwijs groeit maar 'stapje voor stapje'

21.08.17
De scholen beginnen weer en dat betekent dat de leerlingen massaal op jacht gaan naar lesboeken. In veel gevallen betekent dat weer urenlang boeken kaften, want hoewel het digitale schoolboek in de lift zit, wint dit het nog niet van zijn papieren concurrent.
Deel bericht

Ook Nederlandse kleuter heeft extreme ideeën

21.08.17
Enkele kleuters van een Belgische basisschool zouden onder invloed staan van een extremistische stroming binnen de islam. Daarover uiten leraren van de school in een intern document hun zorgen. Volgens pedagoog Mirte Loeffens speelt het probleem ook in Nederland.
Deel bericht

Hoe lossen we het lerarentekort op?

21.08.17
De scholen in de regio midden beginnen vandaag weer, en uit een rondgang van de NOS blijkt dat veel scholen moeite hebben gehad om genoeg docenten te vinden. Een groot docententekort dreigt en dat kan volgens het ministerie van Onderwijs oplopen tot tienduizend in 2025.
Deel bericht

Katholiek Onderwijs Vlaanderen: “Geradicaliseerde kleuters bestaan niet”

21.08.17
Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen heeft geen aanwijzingen dat het probleem met “geradicaliseerde” kinderen in een kleuterschool in Ronse breder verspreid zou zijn. Dat zegt woordvoerster Marijke Van Bogaert. Bovendien “bestaan geradicaliseerde kleuters niet”, zegt ze.
Deel bericht

Protestactie: islamitische school Er-Risèlèh met kettingslot gesloten

21.08.17
De scholen zijn begonnen, maar dat verliep niet op iedere school even vlekkeloos. De leerkrachten van de islamistische basisschool Er-Risèlèh in leiden konden hun leerlingen niet fatsoenlijk verwelkomen omdat de hekken met kettingsloten waren vergrendeld.
Deel bericht

Duizend Haagse kinderen krijgen gratis smartphone: 'Zonder raken ze geïsoleerd'

21.08.17
Duizend kinderen uit minder vermogende Haagse gezinnen krijgen een gratis smartphone. Zo kunnen ze contact met andere klasgenoten houden en blijven ze op de hoogte van informatie van school die via app-groepen wordt verspreid.
Deel bericht

Valt dit recordkabinet alsnog? VVD en PvdA worstelen met onderwijsbegroting

21.08.17
De VVD en PvdA zeggen allebei te willen voorkomen dat het langstzittende kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog op de valreep alsnog ten val komt, maar onduidelijk blijft hoe ze het conflict over hun laatste begroting gaan oplossen. Vicepremier Lodewijk Asscher eist dat er extra geld komt voor onderwijzers en lagere inkomens; de VVD ...
Deel bericht

'Studieboek pas kopen als je hem ook echt nodig hebt'

21.08.17
De vakantie is bijna voorbij, de boekenlijsten staan alweer online, dus dat betekent bestellen maar... Of toch niet?
Deel bericht

Scholen weer van start, met op de valreep genoeg leraren

21.08.17
De basisscholen in regio Midden beginnen vandaag weer. Vlak voor de vakantie stonden directeuren voor een uitdaging: de formatie van volgend schooljaar. Het was kunst- en vliegwerk, al is het de meeste scholen wel gelukt om genoeg docenten te vinden voor elke klas.
Deel bericht

Fleur krijgt dit schooljaar thuisonderwijs: 'Het is soms best eenzaam'

21.08.17
Kinderen in het midden van het land gaan vandaag voor het eerst weer naar school, Fleur (13) niet. Zij krijgt thuisonderwijs. Nooit te laat voor de schoolbel, maar ook niet gezellig kletsen met leeftijdsgenootjes in de pauze. Fleur gaat al een jaar niet naar school. Niet omdat ze dat wil, maar omdat het niet anders kan.
Deel bericht

'Wereldwijd miljoenen kinderen meer naar bassischool'

21.08.17
Met de campagne Ieder kind naar school begint Unicef maandag een offensief om alle kinderen in de wereld de kans te geven basisonderwijs te volgen. Uit nieuwe cijfers blijkt dat vergeleken met tien jaar geleden 56 miljoen kinderen meer basisonderwijs volgen.
Deel bericht

Zelfs radicalisering bij kleuters, leraren slaan alarm

21.08.17
Leraren van een basisschool in het Belgische Ronse slaan alarm omdat zelfs kleuters er al onder invloed lijken van een extremistische stroming binnen de islam. Dat staat in een intern document. ,,Ze noemen andere kinderen 'varkens' en 'ongelovigen'. Met de vinger over de keel maken ze moordbewegingen."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)