School had voor scholing leraar moeten zorgen: ontbindingsverzoek geweigerd

27.09.17
Neemt u een onbevoegde leraar aan? Maak zo snel mogelijk een plan voor bijscholing. Want het halen van de bevoegdheid is uw verantwoordelijkheid. Tot op zekere hoogte althans.In een recente uitspraak kreeg een school in het primair onderwijs nul op het rekest toen een ontbinding van de arbeidsovereenkomst werd gevraagd voor een onbevoegde groepsleerkracht.
Deel bericht

Nieuw: toolkit sexting van L.O.V.E Online

27.09.17
Vandaag introduceren Soa Aids Nederland en Bureau Jeugd en Media samen met Rutgers en anderen L.O.V.E Online. Een toolkit voor het praktijkonderwijs en vmbo over sexting, grooming en online veiligheid.
Deel bericht

Lespakket leert pubers belang van goede slaap

27.09.17
Bijna de helft van alle pubers (14-17 jaar) voelt zich niet goed uitgerust ’s morgens, zo blijkt uit het grootste slaaponderzoek dat vorige week is gepubliceerd door de Hersenstichting. Slechte slaap heeft effect op de leerprestaties, stemming, risicogedrag en ongezonde eetgewoontes van jongeren.
Deel bericht

Onderwijsblog | De prijs ‘excellent’ ging naar de lagere schoolresultaten

27.09.17
Onbevoegde wiskundeleraren, grote klassen en de titel ,,excellent” voor soms lagere eindexamenscores. Vier jaar onderwijsbeleid volgens Karin den Heijer.
Deel bericht

Nederlandse kinderen leren minder vaak tweede taal dan Europese leeftijdgenoten

27.09.17
42,9% van de Nederlandse kinderen leert voor het tiende levensjaar een tweede taal op school. Daarmee blijft Nederland nogal achter bij het Europese gemiddelde van 84,3%, zo blijkt uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor statistiek.
Deel bericht

NOB | Zorgwekkende daling aantal Nederlandse scholen wereldwijd

27.09.17
Sinds de bezuinigingsmaatregelen in 2014 en de geleidelijke afbouw van aanvullende subsidies voor Nederlandse leerlingen in het buitenland, heeft een toenemend aantal Nederlandse scholen in het buitenland haar deuren gesloten. Dit blijkt uit een rapport van de Onderwijsinspectie naar de gevolgen van het nieuwe budgettaire kader voor Nederlands onderwijs wereldwijd.
Deel bericht

Staken? Niet op de School met de Bijbel in Langbroek

27.09.17
Het overgrote deel van de Utrechtse basisscholen sluit op donderdag 5 oktober de deuren. De leerkrachten leggen die dag hun werk neer en sluiten zich aan bij de landelijke staking. Een enkele school doet niet mee, zoals de School met de Bijbel in Langbroek.
Deel bericht

Christelijke scholen tegen griezelige Kinderboekenweek

27.09.17
Christelijke basisscholen hekelen het thema van de Kinderboekenweek 'Gruwelijk eng', die volgende week woensdag begint. Ze vinden dat het kinderen onnodig bang maakt en dat boeken over geesten en spoken niet bij het geloof passen.
Deel bericht

“Kinderen zijn niet gemaakt om stil te zitten”

27.09.17
In Nederland rennen 11.000 leerlingen meerdere malen per week met de hele klas een kwartiertje buiten. De grootste kartrekkers van deze zogenoemde ‘Daily Mile’ zijn meesters en juffen die ervoor kiezen een frisse neus te halen met de hele klas.
Deel bericht

Leraren stellen pensioen uit vanwege lerarentekort

27.09.17
Het aantal leraren dat doorwerkt na de pensioengerechtigde leeftijd is in twee jaar tijd verviervoudigd. Dat meldt Trouw op 26 september. Het dagblad baseert zich op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het ABP. Volgens de AVS speelt het lerarentekort een rol in de keuze om he...
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)