Waarom wil Esther voor de klas?

11.10.17
Er is een groot lerarentekort in het vo voor een aantal vakken en dat lossen we niet zo maar op. Waarom kiezen studenten toch voor het docentschap en waarom voor een bepaald vak? Is het die goede docent die je motiveert, zoals vaak beweerd wordt?
Deel bericht

Op weg naar de Week van de Mediawijsheid 2017

11.10.17
De achtste Week van de Mediawijsheid staat in het teken van het gesprek en van samen mediawijzer worden. Mediawijsheid leeft breed: thuis, op school én in Den Haag. Maar zit ons werk er dan bijna op? Zeker niet!
Deel bericht

‘Zet mij in een school neer en ik word weer juf’

11.10.17
Het hart voor het onderwijs klopt nog steeds bij de stille reserve. Een ruime meerderheid zou willen terugkeren voor de klas. Maar daar zitten wel grote ‘misschienen’ aan vast.
Deel bericht

Feit of Fictie: 'Nog nooit zoveel geld naar onderwijs'

11.10.17
“Ik durf te zeggen, de factcheckers mogen hun werk gaan doen, dat er naoorlogs nog nooit zoveel extra in onderwijs geïnvesteerd is voor een kabinetsperiode”, aldus Alexander Pechtold in een interview met BNR gisteravond.
Deel bericht

Dramaserie over shame sexting op npo3.nl

11.10.17
AVROTROS komt in ‘de seksweken van NPO 3’ met de online dramaserie De slet van 6 VWO. Deze achtdelige web-only serie staat in het teken van de veelbesproken onderwerpen sexting en slutshaming.
Deel bericht

Onderwijs aan ernstig meervoudig beperkt kind rechtstreeks bekostigd

11.10.17
Het onderwijs aan kinderen met een ernstig meervoudige beperking moet rechtstreeks aan de school bekostigd worden. Dat staat in het regeerakkoord. Speciale scholen en ouders, die hier jarenlang voor streden, zijn positief, maar ontkurken de champagne pas als bekend is hoe dit plan wordt uitgewerkt.
Deel bericht

Cinekid viert jubileum Het Zakmes met vertoning

11.10.17
Het Zakmes bestaat 25 jaar. Om dat te vieren wordt de jeugdfilm eenmalig vertoond op het Cinekid Festival én verschijnt er een nieuwe editie van het kinderboek dat op het festival zal worden gepresenteerd.
Deel bericht

Verdwijning Anne hakt erin op vroegere middelbare school

11.10.17
De verdwijning van Anne Faber (25) in de omgeving van Utrecht houdt ook de gemoederen bezig op het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, de school waar ze in 2010 eindexamen heeft gedaan.
Deel bericht

'Niet alleen Wilhelmus, ook Fries volkslied in de klas'

11.10.17
Gedeputeerden in Friesland willen dat de Friese basisschoolleerlingen niet alleen les krijgen over het Wilhelmus, maar ook over het Friese volkslied ofwel het Frysk Folksliet.
Deel bericht

2 ministers voor het ministerie van Onderwijs

11.10.17
Het kabinet Rutte III laat de ministeries van Veiligheid en Justitie, Volksgezondheid en Onderwijs besturen door elk twee ministers. Het is voor het eerst dat departementen over twee ministers worden verdeeld.
Deel bericht

PO-Raad: Problemen primair onderwijs te groot, stapjes kabinet te klein

11.10.17
Het kabinet heeft met haar regeerakkoord ‘vertrouwen in de toekomst’, maar voor het primair onderwijs ligt die toekomst te ver in het verschiet.
Deel bericht

Onderwijsraad: lerarenregister schiet doel voorbij

11.10.17
Vandaag publiceert de Onderwijsraad een advies over het ontwerpbesluit lerarenregister. Hierin uit de raad zijn zorgen over hoe het lerarenregister vorm krijgt en daarmee zijn doel voorbij schiet.
Deel bericht

Pechtold ontkracht kritiek onderwijs

11.10.17
Er zijn zeer kritische reacties vanuit het onderwijs op de plannen in het regeerakkoord. Maar volgens Alexander Pechtold is deze kritiek ongegrond.
Deel bericht

Leraar van het Jaar: 'Door je kwetsbaar op te stellen, raakt een kind betrokken'

11.10.17
Zes jaar nadat hij van de pabo kwam, werd Tjeerd van den Elsen (38) fulltime radiomaker: in het onderwijs kon hij zijn draai niet vinden. Toen zijn contract afliep, werd hij noodgedwongen weer leraar. Maar dit keer had hij meer geluk: hij kon zijn passie voor radio integreren in de klas.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)