'Alle uitvallers onderwijs weer naar school wordt te duur'

15.03.18
Iedereen naar school. Dat is het streven van de overheid. Toch gaan in Nederland zo'n 5500 kinderen niet naar school omdat ze het stempel 'onleerbaar' hebben. In Rotterdam is het gelukt om ruim veertig van hen weer naar school te krijgen.
Deel bericht

Nederland krijgt negen miljoen van EU voor schoolmelk en schoolfruit

15.03.18
Voor aankomend schooljaar kan Nederland rekenen op 6,8 miljoen euro aan Europees geld voor schoolgroenten en -fruit en 2,4 miljoen euro voor schoolmelk. Voor alle 28 lidstaten samen is 250 miljoen euro uitgetrokken.
Deel bericht

Videodiensten moeten kinderen beschermen tegen gewelddadige porno

15.03.18
Online videodiensten hebben de verantwoordelijkheid om kinderen actief te beschermen tegen schadelijke inhoud. Die conclusie trekt het Commissariaat voor de Media uit een uitspraak van de rechter.
Deel bericht

Vier schoolbesturen in Drachten bundelen krachten

15.03.18
Samen werken aan een kansrijke toekomst. Onder dat motto tekenden vier schoolbesturen voor speciaal (basis)onderwijs in Drachten het convenant Samen Kansrijk.
Deel bericht

Opinie | Streven naar predicaat 'excellent' is juist goed voor een school

15.03.18
Hoge cijfers zijn echt niet het enige dat telt om een school 'excellent' te kunnen noemen, weten docent Sean Keller en oud-leerling Eva Bon van het Comenius College te Hilversum. Ook zorg voor leerlingen en betrokkenheid van ouders kunnen meetellen.
Deel bericht

Media Ukkie Dagen 2018

15.03.18
Mediawijzer.net organiseert dit jaar voor de zevende keer de Media Ukkie Dagen. Dit keer met als thema: Dreumesen, peuters en kleuters mediawijs?
Deel bericht

Meeste mensen blijven trouw aan pedagogisch beroep

15.03.18
Van de mensen met een pedagogisch beroep heeft 8,5 procent vorig jaar een andere baan aanvaard, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Deel bericht

Leerkracht is sowieso een zwaar beroep, vindt Vlaamse pensioenminister

15.03.18
Leerkracht, een zwaar beroep? Vlaamse pensioenminister Daniel Bacquelaine (MR) vindt van van wel, zo blijkt uit een belangrijk werkdocument binnen de regering. De kans wordt daarom steeds groter dat ze vroeger met pensioen mogen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)