Eerste acties voor goede cao voortgezet onderwijs

22.03.18
De AOb heeft eerste prikacties bedacht om te komen tot een goede cao voortgezet onderwijs omdat verder praten geen zin meer heeft. “De werkgeversorganisatie wil niets doen om de werkdruk te beteugelen en houdt vast aan een tegenvallend loonbod.
Deel bericht

Basisschool Olof Palme uit Drunen wint de Lentekriebels Award

22.03.18
De basisschool Olof Palme uit Drunen wint de Lentekriebels Award 2018. Met deze award prijst Rutgers basisscholen waar relationele en seksuele vorming een vast onderdeel is van het schoolcurriculum. De Drunense basisschool wordt bekroond omdat zij de lessen al jaren op een creatieve en structurele manier vormgeeft.
Deel bericht

Nederland Leest Junior: Voortreffelijk kindermenu op school

22.03.18
Sinds 2016 heeft Nederland Leest ook een Junioreditie. Deze editie is speciaal gemaakt voor basisschoolkinderen van 10 tot 14 jaar (groep 7 en 8 van de basisschool en jaar 1 en 2 van de middelbare school). Vanwege het thema Voeding is dit jaar gekozen voor Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten.
Deel bericht

Voorschools aanbod vluchtelingenpeuters hard nodig

22.03.18
Er is behoefte aan concrete handvatten voor de educatieve opvang en ondersteuning van vluchtelingenpeuters en hun ouders. Voor deze kinderen en ouders is het belangrijk zo snel mogelijk deel uit te maken van de samenleving.
Deel bericht

Kwart refo (v)mbo-jongeren twijfelt over christen-zijn

22.03.18
Leerlingen van het reformatorische Hoornbeeck College en van reformatorische vmbo-scholen hebben geen sterke, zelf verkregen identiteit. Het lectoraat Vorming bij de bron moedigt ouders aan hun kinderen de confrontatie met andersdenkenden te laten aangaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)