Basisscholen missen 1300 leraren, na de zomer dreigt lesuitval

17.07.18
Het basisonderwijs dreigt het nieuwe schooljaar in te gaan met een tekort van bijna 1300 onderwijzers. Waar scholen de afgelopen jaren vacatures over het algemeen nog op het laatste moment wisten in te vullen, vallen er nu blijvende gaten. Bijna een kwart (22,4 procent) van de schoolbesturen bereidt zich voor op die situatie.
Deel bericht

Informatie Passend onderwijs naar rijksoverheid.nl

17.07.18
De informatie over Passend onderwijs die op de website passendonderwijs.nl staat, verhuist vanaf 1 augustus naar rijksoverheid.nl. De praktijkvoorbeelden en veelgestelde vragen zijn dan op de website steunpuntpassendonderwijs-povo.nl van de PO- en VO-raad te vinden. De overige informatie over Passend onderwijs is te raadplegen op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/passend-onderwijs
Deel bericht

Amber laat zich niet kisten en krijgt écht passend onderwijs

17.07.18
Amber Everhardus, 19 jaar, heeft, ondanks haar grote fysieke beperkingen, afgelopen week meerdere examens met vlag en wimpel gehaald. Bijzonder, want deze leerlinge van het Vechtdal College is geboren met een spierziekte.Omdat het fysiek niet mogelijk was om naar een school te gaan, is er uiteindelijk gekozen om het thuisonderwijs uit te breiden met een aantal vakken.
Deel bericht

Amsterdam: Komend schooljaar twintig keer meer zij-instromers voor de klas

17.07.18
Het aantal zij-instromers in het onderwijs neemt komend schooljaar explosief toe. Vergeleken met vorig jaar is de instroom dit jaar met tweeduizend procent gestegen, van vijf naar honderd. Dat blijkt uit een brief van onderwijswethouder Moorman (PvdA), waarin ze toelicht welke maatregelen er tot nu toe zijn doorgevoerd en hoe het lerarentekort in de stad zich als gevolg daarvan ontwikkelt.
Deel bericht

Steeds meer onbevoegde docenten Haagse scholen

17.07.18
Groep de Mos maakt zich grote zorgen over het groeiend aantal onbevoegde docenten dat in Den Haag voor de klas staat. Onbevoegd betekent niet altijd onbekwaam. Daarom wil Groep de Mos weten hoeveel onbevoegd gegeven lessen er worden gegeven en of de deze docenten een afgeronde lerarenopleiding hebben.In ieder geval is 223 fulltime onbevoegde docenten veel te groot.
Deel bericht

Bezwaar tegen fusie middelbare scholen in Terneuzen, kort geding dreigt

17.07.18
De belangenorganisatie voor openbaar onderwijs VOS/ABB heeft bezwaar aangetekend tegen de fusie van de middelbare scholen in Terneuzen. Zij dreigt ook met een kort geding. De nieuwe school krijgt een christelijk karakter, waarbij wel is vastgelegd dat de algemene toegankelijkheid voor leerlingen en docenten gewaarborgd blijft.
Deel bericht

Denktank en taskforce moeten lerarentekort aanpakken

17.07.18
De gemeente A'dam neemt weer extra maatregelen om het lerarentekort aan te pakken. Wethouder onderwijs Marjolein Moorman (PvdA) wil een denktank en taskforce in het leven roepen om het tekort van zeker 300 juffen en meesters en 70 docenten op de middelbare scholen in de stad aan te pakken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)