Scholen moeten toe naar een meertalige aanpak

04.08.18
De manier waarop scholen omgaan met leerlingen met een migratieachtergrond, verschilt enorm binnen Europa. Migrantenkinderen beschikken over kennis van de wereld – vaak reisden ze door meerdere landen – en een grote talenkennis. Syrische leerlingen hebben soms al Frans of Engels opgepikt tijdens hun migratietraject.
Deel bericht

Reiskostenvergoeding voor examenleerlingen VMBO Maastricht

04.08.18
Het ministerie van Onderwijs stelt een reiskostenvergoeding beschikbaar voor de gedupeerde examenleerlingen van VMBO Maastricht die naar het mbo gaan. Als zij in augustus beginnen aan de beroepsopleidende leerweg (bol) kunnen ze nog geen aanspraak maken op een ov-kaart. Andere mbo-studenten kunnen dat wel, omdat die hun vmbo-opleiding hebben afgesloten.
Deel bericht

Schoolpleinen Heusden moeten 'groener'

04.08.18
Vrolijk fluitende vogels die in bomen hun nestje maken, van bloem tot bloem springende insecten, regenwater dat wordt opgevangen in een eigen poeltje. Een aantal scholen in Heusden wil z'n pleinen gaan 'vergroenen'. De vergroening dient overigens meer doelen. De scholen kunnen erop inspelen met hun lespakket. Uitgangspunt is dat opstellen en uitvoeren van een plan 20.000 euro kost
Deel bericht

Leraren adviseren: blijf stampen tijdens de vakantie

04.08.18
Ouders moeten hun kinderen tijdens de zomervakantie bijspijkeren. Dat vinden basisschoolleraren. De leraren constateren dat ouders minder tijd steken in lezen, rekenen en schrijven met hun kinderen. Daardoor hebben meer leerlingen na de zomervakantie hulp nodig om weer op het niveau van daarvoor te komen.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)