Lili en Howick mogen in Nederland blijven

08.09.18
Lili en Howick mogen toch in Nederland blijven. Dat meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak de afgelopen uren hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd..
Deel bericht

Verbeteringen mogelijk in veiligheid tijdens bewegingsonderwijs

08.09.18
Blessures en ongevallen tijdens het bewegingsonderwijs komen vaak voor. Om dit te voorkomen, dienen scholen en leerkrachten een veilige sport- en beweegomgeving te creëren. Om de veiligheid binnen het bewegingsonderwijs te verhogen, moeten met name scholen waar groepsleerkrachten bewegingsonderwijs geven gestimuleerd worden om onder andere huis- en gedragsregels op te stellen
Deel bericht

Muziekonderwijs op Barneveldse scholen explosief gestegen

08.09.18
Het muziekonderwijs op basisscholen, waar Muziekschool Barneveld vijf jaar geleden mee startte, scoort. Leerkrachten en ouders zijn tevreden, scholieren verlaten de basisschool met een rugzak aan muziekkennis. Dat meldt Muziekschool Barneveld in een evaluatie over vijf jaar muziekprojecten in het onderwijs. Zorgen zijn er ook, want de bestaande overheidssubsidies lopen af.
Deel bericht

Inspectiebezoek veroorzaakt lesuitval op scholen Maastricht

08.09.18
Inspecteurs bezoeken vrijwel alle scholen die onder de in opspraak geraakte scholenkoepel vallen. De vwo-afdeling van het Sint-Maartenscollege heeft de ouders per brief ingelicht over de inspectieronde. In de brief, die in handen is van L1, wordt aangekondigd dat vanwege het bezoek een groot deel van de lessen vervallen.
Deel bericht

Vereenvoudiging doorstroom van vmbo naar havo

08.09.18
De doorstroom van het vmbo naar het havo wordt vereenvoudigd. De ministerraad is akkoord gegaan met het wetsvoorstel dat regelt dat leerlingen met een diploma in de gemengde of theoretische leerweg niet geweigerd mogen worden op het havo, mits zij voldoen aan landelijk te bepalen voorwaarden, zoals het succesvol eindexamen afleggen in een extra vak in het vmbo
Deel bericht

Voormalig leerkracht Niek de Kruif (64) maakt zich zorgen: 'Het basisonderwijs is ziek'

08.09.18
Gisteren ging hij met pensioen én presenteerde hij zijn boek ‘Een Luizenbaan’. “Ik vind dat te veel mensen zich ermee bemoeien, vooral in de politiek. Iedereen roept wat en er zijn veel plannen, maar alles moet wél betaald en uitgezocht worden. En dat doet niemand. Ze bedenken dingen die we helemaal niet kunnen uitvoeren.
Deel bericht

Herziene 'handreiking medisch handelen in het basisonderwijs'

08.09.18
Met de herziene en aangescherpte 'handreiking medisch handelen in het basisonderwijs' voert de PO-Raad de motie van Van Meenen14 uit. Het verlenen van medische zorg of jeugdhulp valt niet onder de zorgplicht van scholen: scholen zijn niet verplicht om medische handelingen te verzorgen en ook individueel personeel kan niet worden verplicht de handelingen te verrichten.
Deel bericht

Twente Hoes in Hengelo wil meer aandacht voor streektaal

08.09.18
Een dak voor alles wat met de Twentse taal te maken heeft. Dat is wat het Twente Hoes wil worden. Het Twente Hoes wil verschillende projecten starten in het voortgezet onderwijs. "Door te laten zien dat het iets eigen is, dat je er trots op kan zijn, kun je jongeren bereiken. Dan kun je wel zeggen dat je je schaamt voor je accent, maar je kan er ook trots op zijn."
Deel bericht

Instagram komt met een speciale handleiding voor ouders van tieners

08.09.18
Instagram heeft een speciale handleiding gelanceerd voor ouders van tieners. Volgens de makers begrijpen ouders de app vaak niet, terwijl tieners er veel tijd op doorbrengen. De handleiding legt uit hoe de app werkt en leert ouders meer over de privacy-instellingen.
Deel bericht

Wat gebeurt er als kinderen worden uitgezet?

08.09.18
Als de situatie zo blijft, moeten Howick en Lili dus echt vertrekken. Ze worden Nederland uitgezet. Over zo'n uitzetting, is vaak veel onduidelijkheid. Daarom drie vragen erover.
Deel bericht

Verkeer bij scholen onveilig: 10.000 ongelukken in 3 jaar

08.09.18
Bijna 9 op de 10 scholen ervaren verkeersproblemen in de directe omgeving. Dat is niet vreemd: in de buurt van scholen gebeurden de afgelopen drie jaar ruim 10.000 ongelukken. En dat is 'echt te veel', vindt de minister. Vooral rondom basisscholen zijn er problemen. Foutparkeren, drukte op toegangswegen, te hard rijden en onoverzichtelijke verkeerssituaties zijn daarbij de meestgenoemde knelpunten
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)