Onderwijsblog | Zo werd de leraar de sluitpost van de school

17.09.18
In de evaluatie van het eindexamendebâcle door het bestuur van VMBO Maastricht komt de leraar niet voor. Dat bedoelt Ton van Haperen met ,,het bezwaar van de leraar”.
Deel bericht

'De dood van Tim heeft toch nog iets positiefs in zich gehad'

17.09.18
Het is eind 2012 als de gewelddadige dood van pestslachtoffers Fleur Bloemen (15) en Tim Ribberink (20) als een golf van verontwaardiging door het land rolt. Er volgt nieuwe wetgeving en een landelijke aanpak op scholen. Tot tevredenheid van nabestaanden lijkt dat nu te werken.
Deel bericht

Dilan werd gepest en maakte er een rap over

17.09.18
Er is de komende tijd veel aandacht om pesten te verminderen, want het is de Week tegen het Pesten. Dilan van 9 jaar uit Den Haag werd vorig jaar gepest door kinderen uit zijn klas. Pas na een poos durfde hij erover te praten en erover te schrijven.
Deel bericht

Zaanstad voert vierdaagse schoolweek in vanwege lerarentekort

17.09.18
In Zaanstad is het lerarentekort zo groot dat scholen dit najaar moeten overgaan op een vierdaagse schoolweek. "Op plekken waar het niet anders kan gaan we dit mogelijk op korte termijn doen", bevestigt Rien Spies van de Zaanse scholenkoepel Agora.
Deel bericht

Assistenten steeds vaker zelfstandig voor de klas

17.09.18
Een onderwijsassistent die zelfstandig een groep draait. Door het lerarentekort gebeurt dit steeds vaker en langer.
Deel bericht

Arend van Dam wint Thea Beckmanprijs

17.09.18
Arend van Dam heeft dit jaar de Thea Beckmanprijs gewonnen voor zijn jeugdroman De reis van Syntax Bosselman.
Deel bericht

FNV de straat op tegen afschaffing dividendbelasting

17.09.18
Vanaf woensdag 19 september gaat de FNV iedere week in het hele land de straat op om de heersende onvrede tegen de afschaffing van de dividendbelasting zichtbaarder te maken.
Deel bericht

Pesten op school neemt verder af

17.09.18
Het aantal kinderen dat wordt gepest, is wederom afgenomen. Dat schrijft minister Slob (Onderwijs) maandag aan de Tweede Kamer. Volgens Slob is het goed nieuws voor de tienduizenden kinderen die nu niet meer met een steen in hun maag naar school gaan, maar blijft aandacht voor pesten nog altijd hard nodig.
Deel bericht

‘Lastig om bij pesten naar leraar te stappen’

17.09.18
De aandacht voor pesten op school is groot, maar leidt er nog niet toe dat kinderen er makkelijk mee naar de leerkracht stappen. De Week Tegen Pesten richt zich dit jaar daarom specifiek op de leraren, om hen daar meer bewust van te maken.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)