Greta staakte voor het klimaat

06.10.18
Het Zweedse meisje Greta is op bezoek in Nederland. Vorige maand kwam ze in het nieuws toen ze aan het staken was. Bijna een maand lang ging ze niet naar school om te protesteren tegen de opwarming van de aarde.Ik dacht niet dat het zo groot zou worden. Het voelt heel goed, maar ook wel raar.
Deel bericht

Vijftien ongevallen met Stints bekend bij Inspectie SZW

06.10.18
De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in de afgelopen vier jaar vijftien meldingen gekregen over ongevallen met Stints. ,,De regels schrijven in sommige gevallen voor dat een ongeval bij ons gemeld moet worden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij blijvend letsel. Maar niet alle ongevallen hoeven bij ons gemeld te worden."
Deel bericht

Convenant met voortgezet onderwijs voor aanpak van verslavingen

06.10.18
Door de scholen voor voortgezet onderwijs en de gemeente Nijkerk wordt een convenant ondertekend over verslavingspreventie. Gokken, gamen, sociale media en andere vormen van digitale verslaving komen ook regelmatig voor onder jongeren. Erkend wordt dat het terugdringen van het gebruik om een brede aanpak vraagt.
Deel bericht

50 jaar geleden: Fries diploma kleuterschool

06.10.18
In de Memorie van Toelichting op de begroting van O&W komt - voor de eerste maal in de geschiedenis - een passage voor, die betrekking heeft op het bestaan van het Fries en het onderwijs in deze taal. 'De staatssecretaris deelt mee, dat er overleg gaande is over de vraag of het diploma Fries voor de kleuterschool kan worden beloond, en ook dat het Fries in de brugklas nog eens bekeken zal worden.
Deel bericht

Waarom Vlaamse Valerie niet in België voor de klas staat, maar in Hoek

06.10.18
Als er een griepepidemie uitbreekt onder Zeeuws-Vlaamse leerkrachten, hebben basisscholen een groot probleem. Er zijn namelijk geen invalkrachten. De schoolbesturen gaan daarom samen op zoek naar andere mogelijkheden. Zoals het werven van leerkrachten over de grens.De Vlaamse Valerie Haverbeke: hier in Hoek heb ik nu een vaste dag vrij en daar ben ik heel blij mee."
Deel bericht

Steeds meer ouders willen een perfecte schoolfoto

06.10.18
Als het aan ouders ligt moet de schoolfoto steeds perfecter worden, dat zeggen schoolfotografen. Die krijgen namelijk steeds vaker de vraag van ouders of zij schoolfoto's achteraf willen fotoshoppen. Ouders willen bijvoorbeeld dat puistjes, gekke plukken haar of moedervlekken worden weggehaald. Sommige fotografen doen dat, maar anderen vinden het onzin.
Deel bericht

Vier nieuwe lessen voor goed onderwijs

06.10.18
Jeroen Dijsselbloem onderzocht tien jaar geleden wat alle onderwijsvernieuwingen teweeg hadden gebracht. Wat ziet hij nu? Na ons rapport is onterecht het beeld ontstaan dat we het onderwijs helemaal niet meer moeten vernieuwen, en zeker het stelsel niet. We vonden juist dat de overheid haar taak veel serieuzer moet nemen: de kwaliteit van het onderwijs én van het stelsel bewaken.
Deel bericht

Scholen willen Elburgs Sinterklaasjournaal nu NTR vooral kiest voor roetveegpiet

06.10.18
Het besluit van de NTR om vooral roetveegpieten in te zetten tijdens de landelijke sinterklaasintocht, heeft tot massale interesse geleid voor het Elburgse Sinterklaasjournaal. Uit het hele land melden scholen zich voor het lespakket dat bij de lokale versie hoort. Land heeft er wel een verklaring voor. ,,Bij ons is zwarte piet nog zwart. Of eigenlijk 'Elburger Brok bruin'. En dat blijft ook zo.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)