Alle leerlingen van de Beatrixschool (Zierikzee) hebben een nieuwe school gevonden

14.10.18
Na de herfstvakantie gaan zij verder op andere scholen. De Beatrixschool, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen met een verstandelijke beperking, had bij de start van het schooljaar nog maar zes leerlingen. Dat waren er te weinig om nog open te blijven. Begin september werd het besluit genomen om de school te sluiten.
Deel bericht

Tim (8) verzamelt mini-auto's voor zieke kinderen

14.10.18
Een lieve actie van Tim en Bart. Ze hebben weken zegels verzameld bij de supermarkt en konden daarmee 63 miniatuurauto's ophalen. Dat deden ze niet om er zelf mee te kunnen spelen. De jongens brachten ze naar een ziekenhuis in de buurt om ze aan zieke kinderen te geven.
Deel bericht

Verkeersminister leest voor uit “Sproet en de Straathaaien”

14.10.18
Veilig Verkeer Nederland ontwikkelde speciaal voor ouders van jonge kinderen het boek 'Sproet en de Straathaaien'. Vrijdagmorgen las minister Cora van Nieuwenhuizen voor uit dit leerzame boek, voor leerlingen van groep 1 en 2 van de Willemsparkschool in Den Haag.Het speelt in op hun behoefte aan leuk materiaal over verkeer voor thuis dat naadloos aansluit bij de belevingswereld van kinderen.
Deel bericht

De Taxonomie van Bloom: inhoudelijk goed, maar vaak fout gebruikt

14.10.18
Als docent ben je altijd opzoek naar nieuwe manieren om leerlingen te helpen om beter te leren. Daarbij horen ook onderzoeken en instrumenten, en een instrument waar vaak naar verwezen wordt is de Taxonomie van Bloom. Er is alleen een groot probleem: de welbekende piramide klopt niet!
Deel bericht

Meiden op Zernike Montessori Lyceum in Groningen moeten breien en jongens leren stoere dans: 'Dit is dicriminatie'

14.10.18
Meiden moeten breien terwijl de jongens de Haka leren. Om die reden klaagt Floor Harryvan (16) het Zernike Montessori Lyceum in Groningen aan voor discriminatie.Tot verontwaardiging van vwo-5 leerling Floor Harryvan mogen meisjes niet deelnemen aan de Hakaworkshop voor het vak CKV. Scholen mogen geen onderscheid maken op geslacht en dat doen ze wel.’’
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)