Betrokken docenten zien hun school ten onder gaan [Opinie]

15.02.19
Paul Gerbrands, historicus en oud-docent, vindt dat de directies van megascholen alles accepteren van leerlingen en hun ouders, maar laten leraren in de kou staan. Aangemoedigd door de royale medewerking van de directie aan het grensverleggend gedrag van ouders zagen ook leerlingen hun kans schoon.
Deel bericht

Kinderen Oost-Souburg willen behalve spelen in de natuur er ook van leren

15.02.19
De leerlingen willen een speelbos, omdat het schoolplein van hun school, net als de omgeving, in hun ogen te kaal is. Jedithja was een van de vier leerlingen die het plan presenteerde aan de wethouder. Het is de tweede dag op rij dat ze in de belangstelling staat: gisteren is zij benoemd door kinderdirecteur van de provincie. In die rol maakt zij zich sterk voor het vergroenen van schoolpleinen.
Deel bericht

Klimaat-kaartspel om scholieren klimaatbewust te maken

15.02.19
Het Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft het lespakket Duurzame Dilemma’s gelanceerd. Dit is een kaartspel voor alle niveaus van het VO, waarmee op een prikkelende en interactieve manier aandacht wordt besteed aan klimaatkeuzes. In het kaartspel staan twee thema’s waaraan het waterschap werkt centraal: Duurzaam Doen en Klimaat Actief!
Deel bericht

Het ‘gewone onderwijs’ moet specialer worden

15.02.19
Past het in 2014 ingevoerde ‘passend onderwijs’ op reguliere scholen, die kinderen met leer- en gedragsproblemen zouden moeten helpen, dan niet? Veel leerkrachten zeggen te worden overvraagd, ze kunnen of willen niet aan de pedagogische taak voldoen. Maar scholen huiveren om leerlingen naar het speciaal onderwijs door te sturen, omdat ze de meerkosten daarvan zelf moeten betalen.
Deel bericht

In onderwijs heeft ruim 70 procent vast contract

15.02.19
Van de mensen die in het onderwijs werken, heeft bijna 71 procent een vast contract. Dat is ruim 10 procent boven het gemiddelde van alle sectoren. Uit de Flexbarometer van onder andere het CBS blijkt ook dat ruim 17 procent van de mensen in het onderwijs een flexibel contract heeft. Het gemiddelde van alle sectoren is wat dit betreft bijna 23 procent.
Deel bericht

Kinderen onderzoeken 'De Wauw! factor' op Erasmus Universiteit

15.02.19
Honderden kinderen maken de komende maanden kennis met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Woensdag zaten de eerste honderd leerlingen uit het Bao en VO in de collegebanken. Ze kregen op de campus Woudestein het college 'De Wauw! factor’ van mediaprofessor Jeroen Jansz, over wat tv-series, gaming en social media zo leuk maakt.
Deel bericht

Lhbt-leeslijst moet bij scholier begrip kweken voor anders-zijn

15.02.19
Op Valentijnsdag is een nieuwe lhbt-georiënteerde literatuurlijst gelanceerd door de Leescoalitie en homobelangenorganisatie COC Nederland. De lijst is te vinden op de site Queerboeken.nl en moet scholieren via literatuur meer empathie bijbrengen voor lhbt-jongeren. Het is mogelijk om op verschillende categorieën te zoeken, zoals jongen-jongen, meisje-meisje en gender.
Deel bericht

Schooladvies na eindtoets groep 8 „niet werkbaar” volgens middelbare scholen

15.02.19
Een verlaat schooladvies is voor middelbare scholen „onwerkbaar.” Ze hebben de tijd tussen de aanmelding en het nieuwe schooljaar nodig, blijkt uit een belronde. De waarde van het schooladvies is volgens de directeur een stuk hoger dan de resultaten van de eindtoets.In het schooladvies wegen we resultaten van eerdere Cito-toetsen mee, maar ook concentratie en de manier van huiswerk maken.
Deel bericht

Minister vindt niets over doorbetalen stakers

15.02.19
Onderwijsminister Slob hanteert wat betreft het doorbetalen van stakende leraren op de staking op 15 maart vooralsnog dezelfde lijn als tijdens de onderwijsstakingen van vorig jaar. Toen zei Slob dat doorbetaling van stakende leraren niet verboden was, maar ook dat hij niet de indruk wilde wekken dat hij de praktijk van het doorbetalen van salaris aan stakende werknemers goedkeurde.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)