Scholieren wegwijs maken in de internetjungle?

23.02.19
Stichting FutureNL presenteerde onlangs het nieuwe lespakket 'Find It!'. Wat houdt het lesplan in en hoe kwam deze bijzondere samenwerking tot stand?
Deel bericht

Wat is de beste leeftijd om vreemde talen te leren?

23.02.19
Bijna een op de vijf basisscholen geeft de 4-jarigen in groep 1 al Engels. Hoeveel zin heeft dat, of: wat is de beste leeftijd om vreemde talen te leren? Onderwijskundige Claire Goriot: Kinderen uit groep 2 en 3 die les hebben gehad lopen vóór op leeftijdgenoten die geen les hebben gehad; maar in groep 5 is die voorsprong niet meer meetbaar en doen ze het even goed als lesloze kinderen.
Deel bericht

Kinderen met beperking in actie bij Tweede Kamer voor onderwijs

23.02.19
Op 21 februari gingen drie kinderen met een beperking met een sloophamer naar de Tweede Kamer, om deze aan te bieden aan de ministers De Jonge van Volksgezondheid en Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs. Hun boodschap: sloop de muur tussen zorg en onderwijs, zodat alle kinderen met een beperking naar school kunnen.
Deel bericht

Weer meer schoolverlaters zonder diploma

23.02.19
Vorig schooljaar zijn weer meer scholieren zonder diploma van school gegaan. Het doel om hun aantal over twee jaar terug te dringen tot hooguit 20.000 raakt daardoor verder uit zicht, schrijft minister Ingrid van Engelshoven. De minister maakt zich zorgen over de groei, voor het tweede jaar op rij na een jarenlange daling. Maar ze weet nog niet wat de oorzaak is.
Deel bericht

Cito-paniek bij ouders zorgt voor wildgroei aan bijlesbedrijven

23.02.19
Omdat de toets nu zo zwaar weegt, willen sommige ouders en verzorgers de resultaten van hun kind opkrikken in groep 8 door het extra te laten oefenen. Het aantal bedrijven dat bijlessen en eindtoetstrainingen aanbiedt, is in rap tempo gestegen. Het zijn er nu bijna 70 procent meer dan vier jaar geleden. Ook geven ouders meer geld uit aan het bijspijkeren van hun jonge kind.
Deel bericht

Nog geen nieuwe CAO PO: oude blijft geldig

23.02.19
De cao voor het primair onderwijs verloopt per 1 maart, maar er is nog geen zicht op een nieuw akkoord. Daarom blijft de huidige cao voorlopig gelden. De huidige cao is op 1 augustus 2018 ingegaan. Toen werd bewust gekozen voor een korte looptijd, om direct de salarissen van leraren te kunnen verhogen toen daar geld voor kwam.
Deel bericht

Kies voor breuk als kommagetal in basisonderwijs [Opinie]

23.02.19
In de discussie over de rekentoets klinkt nu ook de roep om het onderwijs in breuken af te schaffen. Dat kan natuurlijk niet, vindt Van Etten, want breuken kom je overal. De notatie met teller en noemer wordt nu nog alleen op school gebruikt. In het dagelijks leven worden optellingen en vermenigvuldigingen van breuken alleen met kommagetallen gedaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)