Nationale Maand van de Zwemveiligheid

21.03.19
Het motto van de Nationale Maand van de Zwemveiligheid is ‘Heel Nederland zwemveilig’. Zwemveilig zijn gaat vooral om kennis hebben van de risico’s van water en het beheersen van zwemvaardigheden om jezelf te kunnen redden. Tijdens deze Maand van de Zwemveiligheid lanceert de Nationale Raad Zwemveiligheid het nieuwe concept de Nationale ZwemChallenge.
Deel bericht

'No guts, no glory'

21.03.19
Het tv-programma Dreamschool is sinds 20 februari te zien op NPO3. De Reeuwijkse Ronilla Snellen is één van de docenten. Zij is de oprichter van FutureNL, een stichting die kinderen digitale vaardigheden leert. Met haar deelname wil zij de magie van de technologie overbrengen op de leerlingen van Dreamschool. Ik zeg elke dag tegen mijn twee dochters: doe iedere dag iets wat je eng vindt.
Deel bericht

Leerlingen groep 6 maken kennis met onderwijsvorm Perspectief 10-14?

21.03.19
Bij Perspectief 10-14 is?‘leren door doen’?bedoeld om informatie zichtbaar en concreet te maken, zodat kinderen het?ervaren. Leerlingen?worden?daarnaast?begeleid om meer eigenaar te kunnen zijn van hun leerproces. Daarbij hebben de leerlingen elkaar nodig om vanuit samenwerking en samenwerkend leren de doelen te realiseren.
Deel bericht

Jo Ritzen toezichthouder bij onderwijskoepel LVO

21.03.19
Jo Ritzen is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van onderwijskoepel LVO. Ritzen volgt per 1 april Jan Schrijen op. Schrijen , burgemeester van Valkenburg aan de Geul, moest eind vorig jaar opstappen als gevolg van een vernietigend rapport van de onderwijsinspectie over het bestuurlijk handelen door LVO tijdens het examendebacle bij het VMBO-Maastricht.
Deel bericht

Kamer stemt in met aanpak Cornelius Haga Lyceum

21.03.19
De Tweede Kamer wil leerlingen beter beschermen tegen extremistische denkbeelden. Bestaande wetten, over bijvoorbeeld de aanpak van georganiseerde criminaliteit, uitbreiden om ook radicale schoolbestuurders aan te kunnen pakken. En meer bevoegdheden voor de onderwijsministers. Minister Slob zegde toe de meeste voorstellen serieus te zullen bestuderen.
Deel bericht

West-Zeeuws-Vlaanderen heeft er een krant bij, gemaakt door kinderen

21.03.19
De gemeente Sluis heeft er een nieuwe krant bij. Acht West-Zeeuws-Vlaamse kinderen maakten de Cultuurkrant van 8, die wordt verspreid in de regio. De eerste editie van de krant is ook meteen de laatste: de kinderen maakten hun eigen krant tijdens een naschools project. Dat viel onder het cultuurmenu voor basisscholen, van Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen.
Deel bericht

Van Meenen (D66) bevestigt te werken aan initiatiefwet directe bekostiging van scholen

21.03.19
Tijdens het afrondende overleg over de lumsumfinanciering bevestigde D66-Kamerlid Paul van Meenen dinsdag te werken aan een initiatiefwet voor de directe bekostiging van scholen. Hij stipte direct aan dat dit ‘best ingewikkeld’ is. De Kamer lijkt door oormerking van de middelen meer grip te willen krijgen op de lumsum. Maar minister Slob voelt daar niets voor en ontraadde meeste moties.
Deel bericht

Twentse scholen gaan samenwerken om lerarentekort tegen te gaan

21.03.19
Zes scholen uit Twente en de Achterhoek gaan samenwerken om in te kunnen spelen op het lerarentekort en leerlingendaling. De bestuurders hebben een intentieverklaring getekend en hiermee zetten ze een Regionaal Mobiliteitscentrum op.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)