Kritiek op duur project Lekker Fit

25.04.19
Het Rotterdamse onderwijsproject Lekker Fit, tegen overgewicht bij kinderen, kost te veel en levert te weinig op. Dat vindt de gemeenteraadsfractie Leefbaar Rotterdam, die ermee wil stoppen. Al sinds 2005 besteedt de gemeente Rotterdam circa 10 miljoen euro per jaar aan Lekker Fit. Het geld wordt ingezet voor meer bewegingsonderwijs op 94 basisscholen.
Deel bericht

EenVandaag Opiniepanel: meerderheid voor afschaffen bijzonder onderwijs

25.04.19
60 procent vindt dat onderwijs met een religieuze grondslag moeten worden afgeschaft, 34 procent vindt dat niet.Een kwart van de leden zegt het belangrijk te vinden dat er in Nederland nog religieus onderwijs gevolgd kan worden, terwijl bijna twee derde van de mensen zegt dat het niet meer van deze tijd is. Volgens EenVandaag vindt men dat het onderwijs neutraal moet zijn.
Deel bericht

Expertisecentrum Levensbeschouwing en Religie

25.04.19
Het nieuwe Expertisecentrum Levensbeschouwing en Religie in het VO (LERVO) heeft nu ook een eigen website. Doel van dit expertisecentrum is het organiseren van goede levensbeschouwelijke educatie voor iedere leerling in het VO. Daartoe werken 18 organisaties samen. LERVO richt zich primair op schoolleiders en docenten .....
Deel bericht

Blog | Hoe Facebooks aanpak van gepersonaliseerd leren leidt tot een contra-revolutie

25.04.19
Summit Learning is een programma voor gepersonaliseerd leren dat is gefinancierd door Facebook. Het programma kan gratis worden gebruikt door scholen, en is daarom met name aantrekkelijk voor armere, publiek gefinancierde, scholen in de VS. In Kansas heeft het programma tot ee...
Deel bericht

Schoolbestuurders en schoolleiders zien toegevoegde waarde schoolleidersregister

25.04.19
Schoolleiders en schoolbesturen zien de toegevoegde waarde van het schoolleidersregister voor het PO. Zij zijn wel kritisch op functie van het register voor professionalisering van de individuele schoolleiders. Het register sluit nog onvoldoende aan bij de ontwikkelbehoefte van de individuele schoolleider. Dat blijkt uit onderzoek naar de activiteiten van het Schoolleidersregister PO.
Deel bericht

AOC Raad gestopt, Connect Groen gestart

25.04.19
De AOC Raad voor agrarisch onderwijs is opgeheven. De belangen worden voortaan behartigd door de VO-raad. Daarnaast is een nieuw netwerk voor groen vmbo van start gegaan: Connect Groen. De VO-raad meldt de opheffing een logische stap te vinden omdat het groene onderwijs eerder al van het ministerie van EZ naar het ministerie van OCW is overgeheveld.
Deel bericht

'Islamitische school in Westland moet er volgens de wet komen'

25.04.19
Minister Arie Slob moet de oprichting van een nieuwe islamitische basisschool in de gemeente Westland betalen. "Aannemelijk is dat de school het vereiste minimaal aantal leerlingen zal halen, zodat de minister de school volgens de wet moet bekostigen'', schrijft de Raad van State.
Deel bericht

Proef moet cito-score leerlingen Zuidoost verbeteren

25.04.19
Een proef met intensieve begeleiding van kinderen én ouders moet de cito-score van leerlingen uit het basisonderwijs in Zuidoost verbeteren.De leerlingen krijgen voor de duur van een jaar een coach toegewezen die hen elke schooldag een uur les komt geven. De begeleiding richt zich op de vakken rekenen en taal, en de ontwikkeling van sociale vaardigheden.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)