Kinderen met beperking draaien mee op Roosendaalse basisschool

04.05.19
Blije kinderen, blije moeders. Een combinatie in beton gegoten. Zie de bijna 7-jarige Vince hopsen in de speelzaal, zwierend met zijn armpjes. Stichting Wij Samen heeft daarvoor de handen ineen geslagen met praktijken voor logopedie, psychologie, orthopedagogiek en fysiotherapie. Maar er wordt ook samengewerkt met bijvoorbeeld de kinderartsen van Bravis ziekenhuis.
Deel bericht

Examens: minister Slob bij klachtenlijn

04.05.19
Op de eerste dag van de centrale examens in het VO kunnen scholieren hun klachten bij minister Slob persoonlijk kwijt. De onderwijsminister schuift op 9 mei van 16 tot 17 uur in Utrecht aan bij de bemanning van de Klachtenlijn van het LAKS. Leerlingen kunnen die middag bellen met klachten over Nederlands (vmbo bb), biologie (vmbo kb, gl en tl), wiskunde (havo) en scheikunde (vwo).
Deel bericht

Inschrijving NRO-verbindingsprijs voor leraren geopend

04.05.19
Heb jij wetenschappelijke kennis succesvol toegepast binnen je school of klas? Werk jij samen met anderen om onderwijs met behulp van onderzoek te verbeteren? Meld je dan aan voor de NRO-verbindingsprijs en maak kans op 2000 euro! Aanmelden kan tot maandag 8 juli.
Deel bericht

Schoolpleinen in Zeeland zijn vooral grijs

04.05.19
Ruim driekwart van de Zeeuwse schoolpleinen ligt (grotendeels) vol met tegels. En slechts een fractie van de juffen en meesters geeft leerlingen dagelijks buiten les. Dat blijkt uit een onderzoek van de HZ, in opdracht van IVN Natuureducatie.
Deel bericht

Uitspraak GPO over recht op regulier onderwijs

04.05.19
Er bestaat geen afdwingbaar en onbegrensd recht op regulier (basis)onderwijs. Dat blijkt uit een recente uitspraak van de Geschillencommissie passend onderwijs. De GPO behandelde de zaak van een moeder, die bezwaar maakte tegen het besluit van een reguliere basisschool om haar dochter met syndroom van Down na vier jaar te verwijderen. De school verwees de leerling het S.O.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)