Eén jaar AVG en 300 privacyvragen verder. Dit is één van de meestgestelde

23.05.19
Hoe lang mag een leerlingendossier bewaard worden? Het wordt aan de scholen zelf overgelaten om te bepalen hoe lang zij bepaalde persoonsgegevens bewaren en met welk doel. Dit geldt dus ook voor het leerlingendossier. Het is voor schoolbesturen van belang om het beleid rond het bewaren van persoonsgegevens goed schriftelijk vast te leggen, zodat u zich daarop kunt beroepen.
Deel bericht

Slob: ‘Respectvol omgaan met andersdenkenden’

23.05.19
Bij het onderwijs ligt een belangrijke taak om leerlingen de waarden van onze democratische rechtsstaat bij te brengen. Daar hoort volgens minister Slob respectvol omgaan met andersdenkenden bij. Dat meldt hij in antwoord op Kamervragen van de PVV. De Telegraaf meldde dat een groep islamitische collega’s een joodse docente weg wilde hebben vanwege kritische uitingen over de islam.
Deel bericht

Duitsland geschokt door leerling (16) die na slecht cijfer docent wilde vermoorden

23.05.19
Een slecht cijfer dat hij had uitgedeeld, is een leraar scheikunde in het Duitse Dortmund bijna fataal geworden. Een 16-jarige leerling beraamde tot twee keer toe een poging om Wolfgang Wittchow (51) om het leven te brengen. ‘Ik word nu gedragen door een golf van genegenheid en waardering die iedereen eens in zijn leven zou moeten ervaren’, schrijft de scheikundeleraar.
Deel bericht

Het lerarentekort als prachtige kans om het anders te gaan doen!

23.05.19
Het lerarentekort in het primair onderwijs loopt verder op en van de lerarenopleidingen komen onvoldoende nieuwe leraren. Scholen richten zich hierdoor ook op andere doelgroepen, zoals zij-instromers. Maar ook deze groep is lastig te bereiken en niet snel genoeg warm te maken voor een overstap naar het onderwijs. Tijd voor een andere aanpak.
Deel bericht

Na fel debat in kindergemeenteraad nieuwe speeltuin geopend in Kruiningen

23.05.19
Ze hebben er zelf stevig over vergaderd en gedebatteerd. Kinderen in Kruiningen mochten vandaag een vernieuwde speeltuin openen waarvan ze het ontwerp zelf democratisch gekozen hebben. De vernieuwde speeltuin is namelijk het resultaat van de kindergemeenteraad. De kinderen hebben geleerd dat het in de politiek soms om geven en nemen draait.
Deel bericht

Alex Riemersma: "Maak nu ook meer ruimte voor Fries op voortgezet onderwijs"

23.05.19
De resultaten van die scholen zijn over het algemeen goed; terwijl de beheersing van het Nederlands op niveau is, is het Fries en Engels van kinderen op drietalige scholen veel beter dan op niet-drietalige scholen. Veel van de drietalige basisscholen willen daarom niet meer anders. Bovendien heeft het Fries op veel basisscholen een betere positie gekregen.
Deel bericht

Maker eindtoets: 'Teleurgesteld over aanpassing advies door rekenfout'

23.05.19
Bureau ICE, maker van de IEP Eindtoets, is "teleurgesteld" over de aanpassing die in het advies aan duizenden basisschoolleerlingen moest worden gedaan nadat de expertgroep van het ministerie rekenfouten had gemaakt.Dinsdag hebben de toetsaanbieders de scholen ingelicht over het verkeerd gegeven advies. "Dat deden we zelf omdat scholen toch onze klanten zijn."
Deel bericht

Week Tegen Pesten: Wees een held, met elkaar

23.05.19
‘Wees een held, met elkaar’ is het thema van de Week Tegen Pesten 2019. In de themaweek van 23 tot en met 27 september staan het aanpakken van pesten en het werken aan een sociaal veilige school centraal. Het thema is gekozen vanuit de gedachte dat iedereen op school een bijdrage kan leveren aan het veiliger maken van een groep.
Deel bericht

Blunder met eindtoetsen bezorgt leraren bulk extra werk

23.05.19
De fout maakt de weerstand tegen eindtoetsen alleen maar groter. “Ik vind dat je gewoon uit moet gaan van de professionaliteit van de leerkrachten. De werkdruk is stinkend hoog, mede door alle toetsen en zulke fouten helpen dan niet mee. We probeerden na te gaan wat we gemist konden hebben, maar hadden geen moment gedacht dat de fout bij het ministerie lag."
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)