Oproep Slob voor islamitische school genegeerd door gemeente Westland

13.07.19
Dwarsliggers zijn de partijen LPF, GemeenteBelang Westland en Westland Verstandig. Ze vormen samen een meerderheid in de gemeenteraad. Alle drie de partijen zeggen niet te veranderen van standpunt. Als het aan hen ligt komt er geen nieuwe raadsvergadering over het onderwerp."Eerst wilde de minister ook niet dat de school er kwam, en nu mogen wij het hier oplossen. Dat gaan we niet doen."
Deel bericht

Voortgezet onderwijs vaak meer dan 12 kilometer fietsen

13.07.19
Achterhoek VO heeft een boekje samengesteld dat de gevolgen van de krimp van het aantal leerlingen letterlijk in kaart brengt. De commissie Dijkgraaff gaf in maart jongstleden aan dat voortgezet onderwijs op meer dan 12 kilometer fietsafstand niet wenselijk is. Op de kaartjes is te zien dat grote delen van het land, vooral het Noorden en Zeeland, niet aan de 12 kilometer-norm voldoen.
Deel bericht

Startschot bouw nieuwe internationale school

13.07.19
Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst is donderdag het startschot gegeven voor de bouw van een nieuwe internationale school in Almere. Het pand gaat onderdak bieden aan de International Primary School (basisonderwijs) en International School Almere (middelbaar onderwijs). In eerste instantie is er ruimte voor 700 leerlingen, later voor 1000 scholieren.
Deel bericht

BasisBuren heeft als eerste Scholen Energiebespaarlening

13.07.19
BasisBuren is het eerste schoolbestuur in Nederland dat een Scholen Energiebespaarlening heeft afgesloten. Het geld is bedoeld voor 184 zonnepanelen op de daken van de openbare basisscholen Prins Willem Alexander in Beusichem en De Klepper in Zoelmond.
Deel bericht

Ook geen schoolgebouw meer als Haga-bestuur niet opstapt

13.07.19
Als het bestuur van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam niet plaatsmaakt voor een nieuw bestuur, verliest de middelbare school ook zijn gebouw. Wethouder Marjolein Moorman (PvdA), verantwoordelijk voor onderwijs, zegt de huisvesting te stoppen op het moment dat onderwijsminister Arie Slob stopt met het financieren van de school.
Deel bericht

Feestelijke opening groenste schoolplein van Overijssel

13.07.19
OBS de Rythmeen uit Bathmen opende donderdag 11 juli hun groene schoolplein. De school won de wedstrijd Groen, groener, groenst van de provincie in 2018. Wij zijn blij met de manier waarop het speelgedrag is veranderd. Doordat het plein meer uitdaagt tot avontuur, ontdekken en bewegen is het spel van onze leerlingen veel rijker geworden. Het is ook mooi om te zien dat er buiten minder conflicten
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)