Armoedespel verspreid op Groningse scholen

12.10.19
“Monsters zijn het, de problemen die kinderarmoede veroorzaken. Maar niet onverslaanbaar!” Dat zegt de Groningse kinderburgemeester Jouayria. Om armoede bij kinderen bespreekbaar te maken, is er nu het Armoede-monsterspel.
Deel bericht

Klikken met je muis en met je tong tijdens kindertaalfestival

12.10.19
Samen met mijn 8-jarige zoon bezocht ik de derde editie van het Kletskoppen Kindertaalfestival van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek, voor het eerst gehouden in Den Haag.
Deel bericht

Inschrijving TechniekTrofe geopend

12.10.19
Sinds 10 oktober 2019 kunnen basisscholen in het hele land weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee, een initiatief van Jet-Net & TechNet. Er zijn twee prijzen te winnen. Een Inspiratieprijs van €2.500,-. Deze gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs (W&T).
Deel bericht

Column | Verhoog de eisen voor aankomende leraren

12.10.19
Arm D66. Dat stootte woensdag zijn keurige hoofd aan zijn eigen, dit keer standvastige onderwijsminister Van Engelshoven. Terwijl D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen toch zeker wist alle coalitiepartijen te hebben meegelokt met het voorstel om de extra toelatingseisen voor de pabo te laten varen om het lerarentekort te lenigen.
Deel bericht

Samenscholingsverbod in Terneuzen door ruziënde scholieren

12.10.19
In het Zeeuwse Terneuzen geldt sinds vanmiddag een samenscholingsverbod. De gemeente heeft de maatregel genomen na spanningen tussen leerlingen van het Lodewijk College. De afgelopen dagen kwamen grote groepen jongeren samen en dreigde er escalatie.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)