Milde griepepidemie is voorbij

05.03.20
De milde griepepidemie in Nederland is ten einde, meldt expertisecentrum Nivel. De epidemie duurde drie weken. Dat is veel korter dan gemiddeld.
Deel bericht

Kind met taalstoornis heeft ook sociaal hulp nodig

05.03.20
Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben niet alleen extra ondersteuning nodig voor hun taalontwikkeling, maar ook in het sociale verkeer. Dat concludeert Neeltje van den Bedem uit onderzoek waarop zij 4 maart promoveerde aan de Universiteit Leiden.
Deel bericht

Hulporganisaties: Vluchtelingenkinderen moeten naar Nederland komen

05.03.20
Hulporganisaties maken zich grote zorgen om kinderen die zonder hun ouders in Griekse opvangkampen zitten. Ze willen dat een deel van deze kinderen naar Nederland komt.
Deel bericht

Blog | Wanneer krijgen we weer les? Bouwen aan een kathedraal in woelig water

05.03.20
“Je werkt in je in eigen tempo aan de leerdoelen waarbij je veel persoonlijke aandacht krijgt van je leercoach. Je werkt op een leerplein, maar leren vindt niet alleen op school plaats, juist ook in de praktijk. Er is een vast dagritme waarbij je samen met je groep en een le...
Deel bericht

'Meer aandacht nodig voor mentaal welzijn leerlingen'

05.03.20
Binnen het onderwijs moet meer aandacht komen voor sociaal-emotionele vaardigheden, vindt 77 procent van de leerkrachten in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. Dat blijkt uit een peiling, uitgevoerd door MarketResponse in opdracht van de Samenwerkende GezondheidsFondsen.
Deel bericht

Weer meer jongeren voortijdig van school zonder diploma

05.03.20
Het aantal jongeren dat zonder diploma van school gaat is opnieuw gestegen. In het schooljaar 2018-2019 waren er 26.894 schoolverlaters, een toename van ruim 1000 ten opzichte van een jaar eerder. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) noemt de trend "zeer zorgelijk".
Deel bericht

AOb: Leraren buitenspel bij herziening van onderwijsbevoegdheden

05.03.20
e commissie die zich gaat buigen over een nieuw stelsel van onderwijsbevoegdheden wordt sterk gestuurd door het ministerie. Er is nauwelijks ruimte voor inspraak van leraren. Dat zegt AOb-voorzitter Eugenie Stolk. "De herziening van het stelsel van bevoegdheden zou het vak weer aantrekkelijk moeten maken.
Deel bericht

Pabo-studenten moeten oppassen voor 'ondermaatse' rekenbijles

05.03.20
Pabo-studenten die hun rekenvaardigheid willen bijspijkeren stuiten daarbij op 'ondermaatse' bijlesbureautjes. Tegen soms hoge kosten kunnen ze extra oefenmateriaal krijgen, bij dergelijke bedrijfjes. "Er is een wildgroei aan aanbieders en bovendien een verschil in geleverde kwaliteit."
Deel bericht

290 miljoen kinderen wereldwijd niet naar school door coronavirus

05.03.20
Wereldwijd krijgen meer dan 290 miljoen kinderen vanwege het coronavirus niet het onderwijs dat ze zouden moeten krijgen. Dat melden de Verenigde Naties. In dertien landen, waaronder China, Japan en Italië, heeft de overheid besloten om alle scholen voorlopig dicht te houden om de verspreiding tegen te gaan.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)