Vakbonden voorzichtig, anderen positief over versoepelingen onderwijs

19.05.20
De verdere versoepeling van de coronamaatregelen in het onderwijs worden over het algemeen met instemming ontvangen, alleen de onderwijsbonden reageren terughoudend. CNV Onderwijs heeft een peiling gehouden, waaruit blijkt dat 49 procent van de 7000 leden die reageerden, tot de zomer liever geen volledige openstelling van het basisonderwijs ziet.
Deel bericht

Blog | Dicht het leerlek

19.05.20
De coronacrisis kan eenzelfde effect hebben als lange vakanties. Kinderen van hoger opgeleide ouders krijgen voldoende input om zich te blijven ontwikkelen, maar de leerontwikkeling van kinderen met lager opgeleide ouders komt tot stilstand of gaat zelfs achteruit.
Deel bericht

Nederlandse jongeren tevreden over hun leven, maar levensstijl kan beter

19.05.20
Nederlandse jongeren zijn positief over hun leven en gezondheid. Veel meer dan hun leeftijdsgenoten in andere Europese landen. Dat blijkt uit een internationaal rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.
Deel bericht

Nationale Jeugdkrakercompetitie

19.05.20
Internet is een enorme bron van informatie. Dat is handig als je iets wilt weten of als je een werkstuk maakt. Maar om internet goed te gebruiken, heb je goede zoekvaardigheden nodig. De Nationale Jeugdkrakercompetitie van de Bibliotheek zorgt ervoor dat kinderen van groep 7 en 8 - spelenderwijs- beter worden in het zoeken op internet.
Deel bericht

Onderwijsbond: ‘Minister Slob degradeert het beroep van leraar’

19.05.20
Minister Arie Slob ‘degradeert het beroep leraar’ door scholen toe te staan om mensen zonder lesbevoegdheid voor de klas te zetten, vindt de Algemene Onderwijsbond (AOb). Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) gaf vorige week toestemming om in de vier grote steden en Almere bij wijze van experiment ‘andere professionals’ dan docenten een aantal lesuren te laten invullen. Een noodplan tegen het lerarentekort.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)