'Beetje onwezenlijk op school'

30.05.20
In de school vind je automaten met handgel en doekjes. Er zijn speciale looproutes aangebracht. Thomas a Kempis in Arnhem is klaar voor de heropening van het voortgezet onderwijs. Al is het door alle coronavoorschriften best wennen, geeft directeur Eelco van der Kruk toe.
Deel bericht

Blog | Afstandsonderwijs of aftands onderwijs voor kleuters

30.05.20
In Vlaanderen volgen bijna alle kinderen van drie tot zes jaar het kleuteronderwijs. De leerplicht start bij zes jaar. Er zijn nog enkele honderden zelfstandige kleuterscholen, een afnemend aantal, want de meeste scholen organiseren zich net als in Nederland als basisschool.
Deel bericht

In 2019 meer geschillen PO

30.05.20
De Geschillencommissie passend onderwijs behandelde in 2019 aanzienlijk meer geschillen dan in 2018. Ruim 70% daarvan ging over verwijdering. Toelating is een minder groot probleem.
Deel bericht

Scholen worstelen met vervoer van leerlingen

30.05.20
Middelbare scholieren mogen dinsdag na elf weken weer gedeeltelijk naar school. Scholen zijn druk bezig met aangepaste roosters en het inrichten van de anderhalvemeterschool. Maar daar komt voor sommige scholen een extra puzzel bij: het leerlingenvervoer.
Deel bericht

Corona: alle scholieren gaan over, of toch niet?

30.05.20
Door gebrek aan harde eindcijfers gaan middelbare scholen in West-Brabant soepel om met de normen om kinderen over te laten gaan. Maar hoe soepel, dat bepalen de scholen zelf.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)