Boeken Andy Griffiths, Terry Denton en Jeff Kinney winnen Kinderjury-prijs

24.06.20
Het boek De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton heeft woensdag de Kinderjury-prijs gewonnen. Het van oorsprong Engelse boek werd door lezers van zes tot en met negen jaar als favoriet gekozen.
Deel bericht

Coronacrisis vertraagt modernisering Participatiefonds

24.06.20
De modernisering van het Participatiefonds (Pf) is uitgesteld tot in ieder geval 1 augustus 2021. Dat kan niet anders, meldt het Pf, omdat noodzakelijke nieuwe wetgeving als gevolg van de coronacrisis met vertraging door de Tweede Kamer gaat.
Deel bericht

Kleinere groepen pakken positief uit volgens CPB

24.06.20
Kleinere groepen leveren in het primair en hoger onderwijs betere leerresultaten op. Ook verbeteren zomerscholen en het lezen van acht boeken in de vakantie zichtbaar de schoolprestaties van achterstandsleerlingen. Dat blijkt uit de update van het advies Kansrijk onderwijsbeleid van het Centraal Planbureau (CPB).
Deel bericht

LAKS: Maatschappelijke gevolgen groter dan gezondheidsrisico’s

24.06.20
'Wij denken dat de maatschappelijke gevolgen voor deze generatie zwaarder wegen dan de mogelijke gezondheidsrisico's, die beperkt zijn.' Dat zegt voorzitter Pieter Lossie van het LAKS.
Deel bericht

Tweede Kamer geeft prioriteit aan taal, rekenen en burgerschap voor Curriculum.nu

24.06.20
De Tweede Kamer wil dat de regering bij de curriculumherziening de ‘eerste en hoogste prioriteit geeft aan de basiskennis- en vaardigheden Nederlands, rekenen/wiskunde, Engels en burgerschap’. Een meerderheid stemde in met een motie van D66 en CDA die dit moet regelen.
Deel bericht

Onderwijsraad adviseert over inclusiever onderwijs

24.06.20
Het onderwijs kan en moet inclusiever. Dat stelt de Onderwijsraad in een advies aan de minister voor Basis- en Voortgezet onderwijs en Media met het oog op het einde van de vijfjarige beleidsperiode Passend onderwijs. In dit advies geeft de Onderwijsraad een perspectief hoe het onderwijs op langere termijn inclusiever kan worden voor leerlingen en studenten met een beperking.
Deel bericht

QuickScan Burgerschap online

24.06.20
In samenwerking met Stichting School en Veiligheid lanceert de PO-Raad vandaag de Quickscan Burgerschap. De QuickScan Burgerschap is een hulpmiddel voor basisscholen om een beeld te krijgen van de stand van zaken rond het burgerschapsonderwijs in hun school.
Deel bericht

Studenten mogen vanaf september weer in de spits

24.06.20
Studenten in het mbo, hbo, en aan de universiteit mogen vanaf 1 september tóch in de spits reizen. Dat melden bronnen aan Nieuwsuur. Studentenvakbond LSVb bevestigt de versoepeling die het kabinet morgen bekend maakt
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)