Zomerleestip: in ‘Geh@ckt’ sporen kinderen een internettrol op

24.07.20
Op zoek naar een mediawijs zomer-jeugdboek? In 'Geh@ckt' lezen kinderen een spannend verhaal met een informatief doel. Mickey Touwslagers sprak met auteur Remco Pijpers.
Deel bericht

Eilandschool Vlieland als broedplek voor krimpregio

24.07.20
Eilanden en krimpgebieden lopen wereldwijd tegen hetzelfde soort problemen aan. Zo zijn huizen voor de jonge generatie vooral op de eilanden – toeristenmagneten immers – niet te betalen. En hoe houd je scholen overeind als jonge gezinnen noodgedwongen verkassen?
Deel bericht

Vijfde medewerker BSO Leidsche Rijn besmet met corona

24.07.20
Bij de buitenschoolse kinderopvang De Boerderij in Leidsche Rijn is nog een medewerker besmet met het coronavirus, zegt het GGD. Het totaal aantal besmettingen is daarmee opgelopen naar vijf.
Deel bericht

Niet op vakantie, maar naar zomerschool: ‘Dit vind ik ook leuk’

24.07.20
De coronatijd heeft kinderen in achterstandswijken extra hard getroffen. Om het gemiste onderwijs te compenseren kunnen ze nog naar de zomerschool. Dit jaar trekt de school in Tilburg-Noord dan ook aanzienlijk meer leerlingen. ‘Het rappen was echt super.’
Deel bericht

WHO-expert: ‘Vaccin tegen corona niet voor 2021 klaar’

24.07.20
Een vaccin tegen corona laat nog een flinke tijd op zich wachten. Volgens Mike Ryan, hoofd van het ‘noodgevallenprogramma’ van de WHO, kunnen we het eerste coronavaccin pas begin 2021 verwachten.
Deel bericht

Piketpaaltjes voor online onderwijs

24.07.20
De coronacrisis heeft de digitale vaardigheden van docenten verbeterd. Lessen uit deze noodoplossing moeten verzilverd worden in een goede optiek op online onderwijs.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)