Eerstegeneratiestudenten hebben ongelijke startpositie

30.07.20
Als je de eerste in de familie bent die studeert, dan is het anders navigeren door het hoger onderwijslandschap dan voor medestudenten van wie de ouders wel hebben gestudeerd. Liza Gordin onderzocht deze groep in Limburg voor haar bachelorscriptie, en werd genomineerd voor de Hoger Onderwijs Scriptieprijs van LSVb en ScienceGuide.
Deel bericht

De lerarenbeurs is op

30.07.20
Zowel op Facebook als Twitter laten leraren afgelopen dagen weten dat hun aanvraag is afgewezen. Ze zijn teleurgesteld en boos. Biologieleraar Steven Geurts zegt op Twitter: “Dat voelt wel even zuur: een beroepsgroep aantrekkelijk proberen te maken door te beknotten op de scholingsmogelijkheden van zittende docenten.”
Deel bericht

VN-kinderorganisatie: 1 op de 3 kinderen vergiftigd door lood

30.07.20
Een op de drie kinderen wereldwijd heeft een loodvergiftiging. Dat komt vooral door vervuild kraanwater in loden waterleidingen en door gevaarlijke recycling. In Nederland gaat het om bijna 60.000 kinderen, waarvan ruim 7600 kinderen zelfs meer dan 10 microgram lood in hun bloed hebben, meldt de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef.
Deel bericht

Prins William vindt lesgeven aan zijn kinderen ‘erg lastig’

30.07.20
Dat prins William ook maar een mens is, blijkt uit het feit dat hij net als vele andere ouders moeite heeft met het thuis onderwijzen van zijn kinderen. Dat liet hij weten in een gesprek met That Peter Crouch Podcast voor BBC Radio 5 Live.
Deel bericht

Johnny (25) zat op speciaal onderwijs en is nu afgestudeerd fysiotherapeut: ‘Ik heb me bewezen’

30.07.20
Vorige week mocht Johnny Keesman (25) het felbegeerde papiertje in ontvangst nemen waar hij al die jaren zo hard voor had gewerkt. Eindelijk mag hij aan de slag als fysiotherapeut. Een carrièrepad dat zijn omgeving hem altijd had afgeraden: hij zou er niet slim genoeg voor zijn.
Deel bericht

Oud-officier Korps Mariniers Peter Hengeveld nieuwe COO bij EuroCollege

30.07.20
Principes als discipline, hard werken, presteren onder druk en grenzen verleggen, die jongeren bij het Korps Mariniers aangeleerd krijgen, kunnen ook een belangrijke rol spelen in de verbetering van het Nederlandse onderwijs. Nu ontbreekt op scholen veelal gezag en is ‘moeten’ een vies woord geworden. Daardoor raken veel kinderen tussen wal en schip.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)