Schoolbestuurder Ellen Voskuilen: ‘Het wachten op een plekje in de teststraat en de uitslag werkt onderwijsontwrichtend’

02.09.20
Ellen Voskuilen is bestuurder bij Zaan Primair, een bestuur met 22 scholen verspreid over heel Zaanstad. Over het pleidooi van de PO-Raad om onderwijspersoneel versneld te laten testen is ze duidelijk: ,,Er zijn momenteel geen invallers meer te krijgen. De huidige situatie is ondermijnend aan het leerproces.’’
Deel bericht

Meer Friezen kunnen het Fries lezen en schrijven

02.09.20
Het aantal Friezen dat Fries kan lezen en schrijven, is de afgelopen twaalf jaar licht toegenomen. Dat blijkt uit De Fryske Taalatlas 2020. Bijna 6.500 inwoners fan Fryslân vulden in enquête in over het gebruik en het eigen niveau van de Friese taal. Het percentage inwoners dat Fries verstaat en spreekt is stabiel gebleven.
Deel bericht

Onrust over corona en ventilatie leidt tot run op CO2-meters – PO/VO

02.09.20
Onrust in het onderwijs over ventilatie en corona leidt tot een run op CO2-meters die op eenvoudige wijze de luchtkwaliteit in klaslokalen kunnen peilen.
Deel bericht

Ook corona-compensatie voor ouders die zelf kinderopvang betalen

02.09.20
Ook ouders die de kosten voor kinderopvang helemaal zelf betalen, worden gecompenseerd omdat ze vanwege de corona-uitbraak geen gebruik hebben kunnen maken van de opvang. Staatssecretaris Van 't Wout (Sociale Zaken) trekt daar 8,5 miljoen euro voor uit.
Deel bericht

Schoolleiders: achterstand voor middelbare scholieren door coronasluiting

02.09.20
Leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben een achterstand opgelopen door de coronasluiting van de scholen, concluderen schoolleiders en onderwijsinstellingen in een steekproef van de Inspectie van het Onderwijs.
Deel bericht

Een simpele verkoudheid van de leraar heeft grote gevolgen. De eerste groepen zijn alweer naar huis gestuurd

02.09.20
Veel leraren kunnen geen lesgeven omdat ze verkouden zijn en zich moeten laten testen op corona. Het kan twee, soms wel vier dagen duren voor die uitslag bekend is.
Deel bericht

De leraar staat voor de klas, maar niet zonder angst

02.09.20
De Algemene Onderwijsbond (AOb) vroeg drieduizend leraren in het voortgezet onderwijs naar hun zorgen over coronabesmetting. Die blijken groot.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)