Online onderwijsaanbieder Squala breidt uit naar Duitsland

17.09.20
Futurewhiz, het moederbedrijf van online oefenprogramma Squla, krijgt er zo’n zeven miljoen potentiële klantjes bij. Het bedrijf gaat uitbreiden in Duitsland, waardoor miljoenen kinderen via het platform toegang krijgen tot online lesstof. Een ongekende groei in coronatijd.
Deel bericht

Zo blijven leerlingen betrokken tijdens een online lesinstructie

17.09.20
Het schooljaar is voor alle basisscholen weer begonnen. De lokalen zitten vol, de leraar staat nu overal voor de klas. Maar wat als scholen toch weer gedeeltelijk les op afstand moeten geven, via de tablet en pc?
Deel bericht

‘Minimumpercentage lumpsum voor personeel slecht plan’

17.09.20
Het is geen goed idee om schoolbesturen te dwingen een minimumpercentage van de lumpsum te besteden aan personeel en ondersteuning. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob in reactie op een plan van D66 en SP.
Deel bericht

Meer nodig dan een bevlogen docent voor kwetsbare groepen leerlingen en studenten

17.09.20
Scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs en mbo-opleidingen zouden in hun beleid moeten afspreken hoe zij kwetsbare groepen jongeren onderwijzen en begeleiden. Nu zijn deze leerlingen en studenten nog te veel afhankelijk van de individuele inzet van bevlogen docenten.
Deel bericht

Vmbo-scholen willen examens schrappen: ‘Vertraging door corona niet in te halen’

17.09.20
Vmbo-ers dreigen examens te moeten doen waar ze door corona niet op zijn toegerust. Leerlingen van de beroepsgerichte vmbo-opleidingen (basis en kader) hebben voor de zomervakantie zo’n dertien weken praktijklessen gemist. Hoewel ze soms een praktische opdracht kregen voor thuis, is het gros van de lesstof niet behandeld.
Deel bericht

Aantal ziekmeldingen groeit explosief in voortgezet onderwijs: ‘En dan moet de winter nog beginnen’

17.09.20
Dat er dagen zijn dat 10% of meer van het totale aantal leerlingen afwezig is vanwege ziekteverzuim dreigt een normaal verschijnsel te worden. Dat constateren sommige scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio. ,,En dan moet de echte winter nog beginnen”, zegt Tom Versteeg, directeur van de Capellen Campus in Zwolle.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)