Opinie | Welke feiten bewijzen dat de sfeer op school verhardt?

19.11.20
Rector Rob Schuurmans herkent niets in het beeld dat Trouw schetst. Bij hem op school accepteren bijna alle medewerkers, leerlingen en ouders het dragen van een mondkapje.
Deel bericht

Debat over passend onderwijs: geen stelselwijziging, wel verbeteringen nodig

19.11.20
Passend onderwijs werd het afgelopen jaar uitgebreid geëvalueerd door het ministerie van OCW en vorige week stuurde minister Arie Slob zijn verbeteraanpak met 25 maatregelen naar de Tweede Kamer. Deze week spraken minister en Tweede Kamer over hun ideeën om passend onderwijs te verbeteren.
Deel bericht

Licht herstel arbeidsdeelname onderwijsvolgende jongeren in derde kwartaal

19.11.20
De arbeidsdeelname van jongeren is na een aanzienlijke daling in het tweede kwartaal van 2020 weer gestegen. De stijging deed zich echter alleen voor bij jongeren die onderwijs volgen. In het derde kwartaal van 2020 hadden 1,3 miljoen jongeren betaald werk. Dat is 62,1 procent van alle 15- tot 25-jarigen.
Deel bericht

Ajax opent VO-school op De Toekomst

19.11.20
Ajax heeft woensdag, in samenwerking met Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel, een VO-school geopend op sportpark De Toekomst.
Deel bericht

Opinie | Baken eens goed af wat passend onderwijs is

19.11.20
Om te voorkomen dat het draagvlak onder leraren afkalft, moet minister Slob het passend onderwijs beter begrenzen, betoogt Sietske Waslander met een aantal collega-wetenschappers. En Sara Stegen pleit voor een fonds voor leerlingen die zijn uitgevallen.
Deel bericht

Bijna helft jongeren zegt zich slechter te voelen door coronacrisis

19.11.20
Bijna de helft van de jongeren van 18 tot 24 jaar zegt zich in onderzoek van bureau I&O Research slechter te voelen dan voor de coronacrisis. Dat is veel meer dan andere leeftijdsgroepen, waarbij iets meer dan een kwart zich slechter voelt. I&O Research doet in opdracht van de NOS maandelijks onderzoek naar het draagvlak van het coronabeleid.
Deel bericht

Nog nooit zoveel vloeken en grove taal in kinderboeken

19.11.20
De Bond tegen vloeken heeft nog nooit zoveel vloeken en grove taal in bekroonde kinderboeken gelezen als dit jaar. Kinderboekenschrijvers schuwen vooral geen religieuze scheldwoorden. De 'gvd-vloek' werd dit jaar 35 keer voluit geschreven in vier bekroonde kinderboeken. Vorig jaar gebeurde dat maar één keer.
Deel bericht

Coronabesmettingen op school of kinderopvang 6,3%

19.11.20
Van het aantal coronagevallen waarvan bekend is waar de besmetting plaatshad, heeft 6,3% betrekking op scholen of kinderdagverblijven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)