Ouders eisen via de rechter strengere coronamaatregelen op scholen

02.12.20
Minstens een meter afstand tussen leerlingen en anders een mondkapjesplicht in de klas. Die maatregelen wil Stichting Protect Everybody afdwingen in een kort geding, dat vandaag diende. Ook wil de stichting dat de leerplicht wordt opgeschort zolang het virus heerst.
Deel bericht

Blog | Klassen: Je moet het maar net treffen in het leven

02.12.20
Aflevering 1: ‘Waar je wieg staat’ De eerste aflevering van Klassen is koud anderhalve minuut onderweg, of de toon is al driemaal gezet. Het is zomer 2019, en het nieuwe schooljaar staat op het punt van beginnen. De voice-over stelt omineus dat er nu nog sprake is van...
Deel bericht

VNG tegen gemeenten: bekommer je meer om jongeren

02.12.20
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) roept haar achterban op om zich meer te bekommeren om jongeren en activiteiten voor hen te organiseren, onder meer tijdens Oud en Nieuw. Volgens de VNG krijgen jongeren een onevenredig grote rekening gepresenteerd voor de coronacrisis.
Deel bericht

Ruim 650 potentiële onderwijsoverstappers kloppen aan bij Onderwijsloket

02.12.20
Sinds de start in januari 2020 heeft het Onderwijsloket, het centrale informatiepunt voor werken in het onderwijs, 667 potentiële onderwijsoverstappers persoonlijk geadviseerd over routes naar...
Deel bericht

De gelukkige leraar is geen duizendpoot

02.12.20
In het vmbo bestaat hij al: de clusterexpert, de leraar die verschillende vakken geeft. Er zijn plannen om die ook elders in het voortgezet onderwijs een plek te geven, maar leraren zelf zijn huiverig. “Ik zou het liefst vanaf morgen weer alleen geschiedenis geven.”
Deel bericht

Deel 'minima-studenten' laat beurs onbenut, maar leent wel bij

02.12.20
Een kwart van de eerstejaarsstudenten in het hoger onderwijs maakt geen gebruik van de aanvullende beurs waar ze recht op hebben. De aanvullende beurs is er voor studenten met ouders met een lager inkomen. Een aanzienlijk deel van deze studenten leent wel bij.
Deel bericht

Draagvlak voor Zwarte Piet neemt verder af

02.12.20
Het aantal mensen dat vindt dat het uiterlijk van Zwarte Piet niet mag veranderen, is verder afgenomen. Dat komt naar voren uit een opiniepeiling van I&O Research onder bijna 2300 mensen. Volgens het onderzoeksbureau is de steekproef representatief voor heel Nederland.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)