LAKS: Eindexamens in huidige vorm onhoudbaar

21.01.21
Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) roept minister Slob op zijn besluit over de centrale eindexamens op korte termijn te heroverwegen. Na de nieuwe maatregelen ziet het LAKS de voorbereiding op de eindexamens dusdanig verder verstoord raken, dat deze niet zoals gepland door kunnen gaan.
Deel bericht

Deadline vaststellen schooladvies voor po uitgesteld naar 15 maart

21.01.21
Vanwege de lockdown biedt OCW scholen in het primair onderwijs twee weken langer de tijd om hun schooladvies vast te stellen. De adviezen moeten uiterlijk op 15 maart zijn ingevoerd in BRON. Het is van belang dat – mocht er van deze ruimte gebruik worden gemaakt – dit in goed overleg tussen het po en het vo gebeurt.
Deel bericht

Opinie | Ik ben leerkracht en heb me suf gepiekerd of ik het eigenlijk wel goed doe

21.01.21
Waarom accepteren we niet dat volwaardig onderwijs nu even niet bestaat?
Deel bericht

Primair onderwijs boekt negatief resultaat; Reserves zijn lager dan op eerste gezicht lijkt

21.01.21
Vanuit de Financiële Staat van het Onderwijs 2019 die onlangs is gepubliceerd kan het beeld ontstaan dat het primair onderwijs eerder rijk dan arm genoemd kan worden. Er zijn schoolbesturen in de sector met een bovenmatige reservepositie en dat is ook wat de PO-Raad betreft onwenselijk.
Deel bericht

Besturen moeten bovenmatige reserves nu echt aan onderwijs besteden

21.01.21
Onderwijsbesturen hebben net als in voorgaande jaren gemiddeld ruim voldoende reserves. De reserves nemen opnieuw toe, vaak tot een grotere hoogte dan nodig is. Onderwijsbesturen die bovenmatige vermogens hebben, moeten beleid maken om het geld nu echt effectief te gaan besteden aan onderwijs.
Deel bericht

De inschrijvingstermijn voor de zevende editie van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is geopend

21.01.21
Componisten, tekstschrijvers en producenten kunnen tot en met 21 februari 2021 hun bijdrage insturen. De nominaties voor de Willem Wilminkprijs worden medio maart bekend gemaakt, de uitreiking vindt plaats op zondag 18 april 2021 in Enschede.
Deel bericht

Ook tijdens tweede lockdown nog leerlingen uit beeld

21.01.21
Een derde van de leerkrachten geeft aan dat er kinderen nu (tijdens de tweede lockdown) uit beeld zijn, maar dat het er minder zijn dan tijdens de eerste lockdown. De overgrote meerderheid van de leerkrachten geeft aan dat hun school vrij gemakkelijk is overgestapt op het (wederom) verzorgen van afstandsonderwijs.
Deel bericht

Scholen in Westland moeten stoppen met fysieke les aan groepen 3 en 8

21.01.21
Twee basisscholen in het Westland moeten stoppen met fysieke lessen aan groepen 3 en 8. Volgens de burgemeester is deze noodmaatregel verboden. In andere plaatsen nemen scholen andere noodmaatregelen om leerlingen en leraren te ondersteunen, zo blijkt uit de regionale pers.
Deel bericht

Rotterdamse scholier Dion start petitie tegen centraal examen: 'We zijn onvoldoende voorbereid'

21.01.21
Eindexamenscholieren in het voortgezet onderwijs maken zich zorgen over de centrale examens. Zo ook Dion van der Burgh, die in het eindexamenjaar zit op het Rotterdamse Zuider Gymnasium. Hij is zelfs een petitie gestart om het centraal examen, net als vorig jaar, te schrappen. "Door alle maatregelen op scholen voelen we ons niet voldoende voorbereid op het centraal examen."
Deel bericht

Basisscholen: beter geworden in afstandsonderwijs, maar zorg over afnemende leergroei blijft

21.01.21
Basisscholen vinden dat ze in de tweede lockdown beter zijn geworden in afstandsonderwijs. Maar zorgen over achterstanden blijven.
Deel bericht
(Advertentie)
(Advertentie)